ترازودون

ترازودون

ترازودون (Trazodone HCL) افسردگی، درد مزمن بی خوابی کنترل آژیتاسیون شدید در افراد پیری که دچار یک بیماری مدیکال شده اند.بی خوابی .کنترل آژیتاسیون در افراد پیری که دچار یک بیماری مدیکال شده اند.

مصرف ترازودون در دوران حاملگی 

C – مطالعات کافی درباره مصرف داروی این گروه در حیوانات نشان داده است که این دارو اثرات جانبی دارد ولی مطالعات کافی برای انسان در دسترس نیست. با اینحال منافع استفاده از دارو در زنان حامله ممکن است در مقابل خطرات احتمالی آن بیشتر باشد. یا اینکه هیچ گونه مطالعه ای در حیوانات و یا مطالعات کافی در انسان وجود ندارد

 مصرف در دوران شیر دهی :

در دوران بارداری با احتیاط مصرف شود این ماده به داخل شیر مادر ترشح میشود از این رو در دوران شیردهی با احتیاط تجویز شود

مکانیسم اثر

مکانیسم اثر: ضد افسردگی ترازودون به طور کامل شناخته نشده است. این دارو جزو MAOI ها نیست و CNS را نیز تحریک نمی کند. در حیوانات ترازودون از بازجذب سروتونین به وسیله سیناپتوزوم های مغزی جلوگیری کرده و تغییرات رفتاری ایجا شده به وسیله پیش ساز سروتونین یعنی 5-هیدروکسی تریپتوفان را تقویت می کند. تصور می شود که ترازودون در انسان اثر ضعیف مهار کنندگی بازجذب سروتونین، داشته و آنتاگونیست گیرنده های 5-HT باشد. بعد از تجویز خوراکی به خوبی جذب می شود. حداکثر غلظت پلاسمایی هنگامی که با معده خالی خورده شود، بعد از 1 ساعت و اگر به همراه غذا خورده شود، بعد از 2 ساعت به دست می آید. به مقدار زیاد در کبد متابولیزه می شود و به فرم متابولیت های آزاو و کنژوگه که بیشتر در ادرار و به مقدار کمی از راه مدفوع دفع می شود. به مقدار کمی در شیر مادر ترشح می شود. دارای حذف دوفازه با نیمه عمر 6-3 ساعت و 9-5 ساعت است. کلیرانس ترازودون در بیماران مذکور و مسن ممکن است کاهش یابد.

 منع مصرف

یکی از محصولاتی که ممکن است با این دارو تداخل ایجاد کند دیگوکسین است.

مصرف بازدارنده‌های مونوآمین اکسیداز به همراه داروی ترازودون احتمالا کشنده است. از مصرف بازدارنده‌های مونوآمین اکسیداز (ایزوکاربوکسازید، لینزولید، متیلن بلو، موکلوبماید، فنلزین، پروکاربازین، رساگیلین، سافینامید، سلژیلین، ترانیل سیپرومین) در حین مصرف داروی ترازودون خودداری فرمایید. بیش‌تر بازدارنده‌های مونوآمین اکسیداز باید دو هفته قبل و بعد از مصرف ترازودون استفاده شوند.

عوارض جانبی

تهوع، استفراغ، اسهال، خواب‌آلودگی، گیجی، خستگی، تاری دید، تغییر وزن، سردرد، دردهای عضلانی، خشکی دهان، طعم بد دهان، گرفتگی بینی، یبوست و تغییر در میل و توان جنسی از عوارض جانبی داروی ترازودون هستند. در صورتی که هر کدام از این عوارض به صورت مداوم ادامه داشت یا وخیم‌تر شد به پزشک خود یا دکتر داروخانه اطلاع دهید.

تداخل دارویی

این دارودر بیمارانی که داروهای مهار کننده آنزیم MAO مصرف می کنند و تا 14 روز پس از قطع آن نباید مصرف شود. همچنین بهتر است داروهایی مثل فنلزین تا یک هفته پس از قطع ترازودون تجویز و مصرف نشوند. در حین مصرف هم زمان با کلونیدین بهتر است. دوز داروی ضد فشار کمی کاهش یابد تا خطر هیپرتانسیون را کم کند. چنین تداخلی با دارویی مثل گوانتیدین وجود ندارد. آثار مضعف CNS این دارو در مصرف هم زمان با داروهایی نظیر الکل و سایر سرکوبگر های CNS می تواند تشدید شود. خطر تداخل بین ترازودون و داروهای بیهوشی عمومی وجود دارد. لذا باید این دارو بیش از بیهوشی و تا زمانی که از نظر کلینیکی ممکن است، قطع شود. ترازودون می تواند اثر داروهای ضد صرعی را از بین ببرد. ترازودون می تواند سطح سرمی دیگوکسین یا فنی توئین را بالا ببرد.

 نکات پزشکی:

این دارو در بیماران مبتلا به بیماری های عروقی همچون بیماری ایسکمیک قلبی باید با احتیاط مصرف شود و بهتر است در فاز اول سریع الاثر پس از آنافرکتوس میوکارد مصرف نشود. همچنین این دارو را در صرع و نارسایی شدید کبد و کلیه باید با احتیاط به کار برد. در صورت بروز علایم اختلال کبدی این دارو باید سریع الاثر قطع شود در آریتمی ها و اکتوپی بطنی نباید از این دارو استفاده کرد. در افراد زیر 18 سال مصرف این دارو مطمئن نیست. در بیمارانی که ایده خودکشی دارند با احتیاط مصرف شود. در مادران شیرده با احتیاط مصرف شود.

 اشکال دارویی :

Scored F.C Tab : 50 mg
 شرایط نگهداری :

در دمای ۱۵تا۳۰درجه سانتی گراد و به دور از نور نگهداری شود. در ظروف در بسته به دور از نور نگهداری شود.

نام های تجاری فارسی :

  • قرص ترازودون داروپخش 50 میلی گرم
  • قرص ترازولکس 50 میلی گرم

نام های تجاری انگلیسی:

  • TRAZODONE DAROUPAKHSH 50MG TAB
  • TRAZOLEX 50MG TAB

دکترجان

سامانه دکترجانبا طیف وسیع خدمات تخصصی برای جامعه ایرانی اسلامی طراحی شده است . این سامانه توانایی دارد که به شما تخصصی ترین و حرفه ای ترین خدمات مشاوره پزشکی آنلاین را ارائه دهد  تا شما هموطنان عزیز بدون هیچگونه نگرانی ، از آلوده شدن خود و عزیزانتان ، بهترین مشاوره ها را از برترین متخصصین کشور در این زمینه دریافت کنید.

 مشاوره آنلاین با پزشکان متخصص ما در اپ دکترجان : لینک دانلود اپلیکیشن

لینک کوتاه

جهت مشاهده توصیه های پزشکان دکترجان، پیج دکترجان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید . جهت دنبال کردن فقط کافیه بروی نام فضای مورد نظر کلیک نمایید:

1-اینستا      2-فیسبوک      3-توییتر      4-آپارات      5-یوتیوب      6-لینکدین

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.