ازبستوز

ازبستوز

ازبستوز به التهاب ریه ها میگویند که به دلیل تنفس ذرات ازبست به وجود می اید این یک اختلال مزمن است که مسری نیست ازستوز باعث میشود که فرد به سرطان ریه مبتلا شود مردانی که سن انها بالای 40سال است و در معرض ذرات ازبست بودند احتمال بیشتری را دارند که به این بیماری مبتلا شوند .

از جمله بیماری های ریوی که ناشی از کار کردن است ازبستوز است که به دلیل تنفس ذرات گرد و غبار پنبه ی نسوز به وجود می اید . ازبست و یا پنبه ی کوهی که درون سنگ های سخت در اعماق زمین وجود دارد و دارای رشته و فیبرهای بلندی است که این رشته ها در برابر حرارت و مقاومت زیاد و همچنین قابلیت هدایت الکترونیکی کمی را دارند و در صنعت بسیار زیاد به کار میروند.

چه افرادی در معرض خطر ابتلا به ازبستوز هستند؟

کارگرانی که به دلیل شغلشان با ازبست سروکار دارند میتوان به کارگران زیر اشاره کرد :

کارگران معادن

کارگران مسوول حمل سنگ از معدن به آسیاب‌های مخصوص

کارگران کارخانه‌های ریسندگی و بافندگی که از آزبست نخ و پارچه  راتولید میکنند

کارگران کارخانه‌های لنت‌سازی برای تولید لنت

کارگران کارخانه‌های تولید پشم شیشه و پنبه‌نسوز

کارگران کارخانه‌های تولید لوله‌های سیمانی که در آنها آزبست به کار رفته است.

کارگران ساختمانی

لوله‌کش‌ها و سازندگان دیگ‌های بخار.

 

علائم شایع ازبستوز عبارتند از:

تنگی نفس ، سرف های بدون خلط ، احساس کسالت ، نامنظمی خواب و بی اشتهایی  ، درد در قفسه ی سینه و خشن شدن صدا ، سرفه های خونی ،علائم نارسایی احتقانی قلبی ، ابی شدن ناخن ها .

این بیماری به این علت به وجود می اید که بدلیل اینکه هنگام کار افراد با ذرات ریز ازبست در زمان های طولانی مواج هستند و قسمتی از ریه های خود را در اثر فیبر های ازبست به ازردگی دچار شده که ریه ملتهب و ضخیم میشود . ممکن است بعد از بیست سال مواجهه با از بست این بیماری اتفاق بیوفتد .شما میتوانید برای بدست اوردن اطلاعات بیشتر با یکی از پزشکان دکتر جان در این زمینه گفتگو کنید .

مشاوره آنلاین با پزشکان متخصص ما در اپ دکترجان : لینک دانلود اپلیکیشن
لینک کوتاه :https://www.doctorjaan.com/dhfv
جهت مشاهده توصیه های پزشکان دکترجان ، پیج دکترجان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید . جهت دنبال کردن فقط کافیه بروی نام فضای مورد نظر کلیک نمایید:

1-اینستا      2-فیسبوک      3-توییتر      4-آپارات      5-یوتیوب      6-لینکدین

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.