آسکاریازیس

آسکاریازیس

آسکاریازیس

آسکاریازیس و آلودگی انگل های روده از جمله کرم ها یکی از مشکلات بهداشتی درکشور های درحال توسعه است. و در حال حاظر 1تا2 میلیارد نفر از مردم به این بیماری مبتلا شده اند. که به صورت حداقل 20هزار نفر جان خود را از دست داده اند .

کرم اسکاریس بالغ حلقوی استوانه ای شکل است. که انتهای ان باریک و به اندازه ی 15تا35سانتی متر است .

عفونت در انسان از طریق خوردن تخم جنینی که در خاک و سبزی و میوه های نشسته است ایجاد میشود. تخم بعد از اینکه وارد بدن شد در روده ها باز شده و لارو ازاد میشود .

لارو بعد از عبور کردن از دیواره ی روده ادامه ی مسیر تکاملی خود را در کبد ، قلب ، ریه ها طی کرده و سرانجام به روده برمیگردد و بالغ شده و زندگی میکند.

این کرم از مواد غذایی و مفید روده بیماران تغذیه میکند. و باعث سوتغذیه وکمبود ویتامین  A و همچنین باعث کاهش رشد فصلی در کودکان میشود .

اگر تعداد این کرم ها زیاد باشد باعث میشود .که  مجاری مثل مثل روده و پانکراس و راه های هوایی  بسته شده و سبب به وجود امدن اپاندیست ، یرقان انسدادی و ابسه ی کبدی شود.

این بیماری اگر به صورت مزمن و پیشرفته باشد باعث میشود که تعداد زیادی از بیماران بمیرند و هزینه های زیادی صرف جراحی شود این بیماری در سطر شیوع ترین بیماری های جهانی است .

عوامل شیوع آسکاریازیس

عواملی که باعث شیوع اسکاریس میشوند عبارتند از :

عامل زنده بیماری زا، مخزن و لوازم عفونی الوده مثل مدفوع ، میزبان انگل ، محیط زیست ، گرما و رسوبت و فشار اکسیژن ، پرتوهای فرابنفش افتاب .

زیاد شدن تخم هایی که در خاک هستند که به وسیله ی عادت های انسان در دفع مدفوع در محیط زیست و همچنین کودکان که هنگام مدفوع اطراف را الوده میکنند نیز از جمله از شایع ترین انتشار این انگل هستند .

شما میتوانید با استفاده از اپلیکیشن دکتر جان با پزشک مورد نظر خود مشاوره ی انلاین پزشکی داشته باشید و نیز به صورت انلاین درخواست داروو پرستار را نیز بدهید .

مشاوره آنلاین با پزشکان متخصص ما در اپ دکترجان : لینک دانلود اپلیکیشن
لینک کوتاه :https://www.doctorjaan.com/9tio
جهت مشاهده توصیه های پزشکان دکترجان ، پیج دکترجان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید .

جهت دنبال کردن فقط کافیه بروی نام فضای مورد نظر کلیک نمایید:

1-اینستا      2-فیسبوک      3-توییتر      4-آپارات      5-یوتیوب      6-لینکدین

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.