بیماری بوتولیسم

بیماری بوتولیسم

بیماری بوتولیسم  (Botulism) بیماری بسیار نادر جدی است که بر اثر سم بوتولینیوم ایجاد می‌شود. که در نهایت باعث ضعف عضلات و فلج عضلات می‌شود. اما معمولا در اثر خوردن غذاهای آلوده به سمی که شدیداً دستگاه عصبی را موتور اصلی سازد رخ می‌دهد. اگر به عضلات تنفسی راه پیدا کند موجب از کار افتادن آن نیز می شود و نوعی باکتری به نام کلوستریدیوم بوتولینومرا تولید می کند.

علائم بیماری بوتولیسم

از جمله علائم آن در کودکان می‌تواند، یبوست، بدخلقی ،آبریزش زیاد از دهان موقع غذا خوردن ،افتادگی‌پلک ،تغذیه ضعیف، چهره بی احساس ،بی حالی و بی توجهی، گریه کردن ،مشکل در تنفس، عضلات ضعیف نداشتن واکنش نسبت به تحریک حلق، چشم های غیر متمرکز، مکیدن ضعیف باشد.

پیشگیری از ابتلا به بوتولیسم ناشی از مسمومیت غذایی

باید به سلامت مواد غذایی و بهداشت غذایی بسیار اهمیت بدهید. مواد زیر را در مورد بهداشت غذایی درنظر بگیرید:

در زمان کنسرو کردن غذا در خانه، به‌دقت دستورالعمل‌ها را انجام دهید؛ البته تا جایی که ممکن است، مواد غذایی را در خانه کنسرو نکنید.
غذاهایی را که در منزل فراوری و کنسرو می‌شوند، حداقل ده دقیقه قبل از مصرف بجوشانید؛ حتی اگر هیچ نشانه‌ای از فاسد شدن در آن دیده نمی‌شود.
برای اینکه مطمئن شوید غذایی سالم است یا نه، آن را نچشید. قوطی‌های کنسروی را که برآمده هستند، نشت کرده‌اند یا آسیب‌دیده به‌نظر می‌رسند، دور بیندازید.
به بچه‌های زیر یک سال، عسل یا شربت ذرت ندهید.
اطمینان حاصل کنید که غذاها به‌خوبی پخته باشند.
سیر، پیاز و سبزیجات سرخ‌شده را در یخچال نگهداری کنید.

تشخیص و درمان

  • اسکن مغز؛
  • آزمایش مایع مغزی نخاعی؛
  • نوار عصب و عضله
  • آزمایش ادروفونیوم کلراید برای تشخیص میاستنی گراویس.

با اقدام فوری ، پیامد بیماری خوب است . هر چه قدر مقدار سم ورودی بیشتر باشد، علایم زودتر آغاز می شوند و وضعیت بیمار نیز خطرناک تر خواهد بود. میزان کلی مرگ ومیر 25%-10% است .

باید در بیمارستان بستری شوند. برای کودکان مبتلا به این بیماری دارویی به نام BIG-V یا BabyBIG تجویز می‌کنند.

آن دسته از بیمارانی که مشکلات تنفسی دارند، باید در دستگاه تنفس مصنوعی قرار بگیرند و حتی ممکن است چند هفته یا چند ماه به این دستگاه نیاز داشته باشند. این بیماران، به مراقبت‌های پزشکی شدید نیاز دارند. با گذر زمان، علائم فلج ممکن است بهبود پیدا کند.

فردی که مشکوک به بیماری بوتولیسم است، به‌سرعت تحت درمان با آنتی توکسین‌ها قرار می‌گیرد؛ حتی قبل از اینکه نتایج آزمایش‌ها دریافت شود.

اگر عفونتی بر اثر زخم ایجاد شود، باید با جراحی کاملا درمان شود. ناحیه‌ی اطراف زخم برداشته می‌شود که به این فرایند، دبریدمان می‌گویند. برای پیشگیری از عفونت‌های ثانویه، معمولا آنتی بیوتیک تجویز می‌شود.

دکترجان

سامانه دکترجانبا طیف وسیع خدمات تخصصی برای جامعه ایرانی اسلامی طراحی شده است . این سامانه توانایی دارد که به شما تخصصی ترین و حرفه ای ترین خدمات مشاوره پزشکی آنلاین را ارائه دهد  تا شما هموطنان عزیز بدون هیچگونه نگرانی ، از آلوده شدن خود و عزیزانتان ، بهترین مشاوره ها را از برترین متخصصین کشور در این زمینه دریافت کنید.

 مشاوره آنلاین با پزشکان متخصص ما در اپ دکترجان : لینک دانلود اپلیکیشن

لینک کوتاه

جهت مشاهده توصیه های پزشکان دکترجان، پیج دکترجان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید . جهت دنبال کردن فقط کافیه بروی نام فضای مورد نظر کلیک نمایید:

1-اینستا      2-فیسبوک      3-توییتر      4-آپارات      5-یوتیوب      6-لینکدین

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.