یائسگی و تعریف آن

یائسگی و تعریف آن

یائسگی و تعریف آن

یائسگی و تعریف آن که به معنی  پایان دوره ی قاعدگی خانم ها.یائسگی علاوه بر اینکه شما نمیتوانید باردار شوید میتواند تغییرات مختلفی را در بدن شما به وجود اورد.

دختر با تمام تخمک‌هایی که در تخمدان‌های او ذخیره شده است، متولد می‌شود. تخمدان‌های فرد  با تولید هورمون‌های استروژن و پروژسترون، دوره‌های قاعدگی و رها‌سازی تخمک‌ها را کنترل می‌کنند. در واقع یائسگی هنگامی اتفاق میوفتد که تخمدان‌ دیگر تخمک را ازاد نکند.

دلیل تغییرات بدن در دوران یائسگی

بزرگ‌ترین مشکل در دوران یائسگی این است که بعد از یائسگی، تخمدان‌ها هورمون های استروژن و پروژسترون کمی را تولید می‌کنند.این تغییرات در سطح هورمون ها سبب به وجود امدن تغییرات در سطح بدن شما نیز میشود زیرا بدن شما با سطح هورمون های جدید مواجه میشود و تغییراتی را در خود به وجود می اورد.کاهش سطح و تولید هورمون ها مشکلات متفاوتی را برای شما به وجود می اورد کاهش استروژن در نحوه ی استفاده بدن از کلسیم و حفظ سطح کلسترول خون تاثیر میگذارد پس زنان یائسه در معرض خطراتی مثل پوکی استخوان و بیماری های قلبی قرار دارند .

 

یائسگی چند مرحله را دارد؟

یائسگی طبیعی سه مرحله دارد :

 

مرحله‌ی اول یا (فاز گذار یائسگی)

در مرحله ی اول ۸ تا ۱۰ سال قبل از یائسگی اتفاق میوفتد و زمانی شروع میشود که تخمدان سطح کمتر از استروزن را تولید کنند بسیار یاز خانم ها علائم یائسگی را دارند اما همچنان پریود میشوند.

 

مرحله‌ی دوم یا (فاز یائسگی)

در فاز یائسگی  ، فرد دیگر دوره‌ی را قاعدگی ندارد زیرا تخمدان ها آزاد شدن تخمک و تولید استروژن را متوقف کردند.ولی به ان یائسه شدن نمیگویند .زیرا زمانی به یائسگی میرسید که یکسال از اخرین دوره ی پریود شما گذشته باشد.

 

مرحله‌ی سوم یا  (پس از یائسگی)

پس از گذشت یک سال از زمانی که دیگر فرد پریود نمیشود به ان پس از یائسگی میگویند که علائم یائسگی در این مرحله کمتراست .ولی امکان دارد که خانم ها بعضی از انها بعضی از علائم یائسگی را تا بیش از یک دهه نیز تجربه کنند .

 

چگونه عوارض یائسگی کمتر میشود

با مصرف دارو، هورمون‌درمانی و یا تغییر شیوه‌ی زندگی امکان دارد که برخی از این عوارض کمتر شود ولی باید در این باره با یک پزشک مشورت کنید که پزشکان دکتر جان از بهترین پزشکان زنان و زایمان هستند و میتوانید از انها مشاوره ی پزشکی را بگیرید .

مشاوره آنلاین با پزشکان متخصص ما در اپ دکترجان : لینک دانلود اپلیکیشن
لینک کوتاه :https://www.doctorjaan.com/pyu7
جهت مشاهده توصیه های پزشکان دکترجان ، پیج دکترجان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید . جهت دنبال کردن فقط کافیه بروی نام فضای مورد نظر کلیک نمایید:

1-اینستا      2-فیسبوک      3-توییتر      4-آپارات      5-یوتیوب      6-لینکدین

 

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.