خار پاشنه پا

خار پاشنه پا

خار پاشنه پا (Heel spur) نشت کلسیم است که باعث ایجاد یک استخوان اضافه زیر استخوان پاشنه پا می شود. که مستقیماً توسط فشار عضلات و رباط ها در زمان طولانی ایجاد می‌شود.  معمولاً میان ورزشکاران و افرادی که وزن اضافه دارند شایع تر است. این بیماری با گذشت زمان توسعه یافته و حتی تا حدود ۲ سانتیمتر نیز بزرگ می شود. بیشتر مواقع بی علامت است اما گاهی همراه با درد متناوب و مزمن دارد. معمولاً اکثر خار پاشنه ها توسط روش های غیر از جراحی بهبود پیدا می‌کند. اما اگر خوب نشود عمل جراحی لازم و ضروری است.

علل خار پاشنه پا

علل ایجاد خار پاشنه رسوبات کلسیم در قسمت پاشنه پا میباشد. فرایندی که معمولاً طی چند ماه اتفاق می افتد.  به علت کشیدگی عضلات و رباط های پا و کشش پلانتار فاسیا و تکرار پاره شدن غشای پاشنه استخوان ایجاد میشود. معمولاً در افراد مسن شایع تر است. اضافه وزن و کسانی که زیاد روی  پاهایشان میایستند بیشتر دچار این مشکل می‌شوند.  ورزشکاران کسانی که تمرینات شدید دارند به این درد مبتلا می‌شود.

دویدن و پریدن زیاد موجب فرسودگی پاشنه و قوس کف پا میشود. افرادی که پاهای صاف دارند باعث ایجاد انعطاف در تاندون پا میشود. کفش های نامناسب بدون پاشنه یا پاشنه دار بی کیفیت و غیراستاندارد باعث افزایش ابتلا به خار پاشنه می شود. ناهنجاری های مربوط به راه رفتن مثل شکل غلط راه رفتن فشار زیاد روی استخوان پاشنه ربات‌ها و اعصاب باعث پاشنه پا میشود. فعالیت روی  سطوح سخت راه رفتن دویدن ضربه به پاشنه پا آسیب و پارگی قشری سبب ایجاد خار پاشنه می شود.

علائم خار پاشنه پا

معمولاً خار پاشنه علامت خاصی ندارد. اما در گاهی مواقع با درد متناوب یا مزمن همراه می شود. دلیل این درد به طور کلی آسیب به بافت نرم ای است که با آن در ارتباط است. این بافت نرم فاشیا نامیده می‌شود. که معمولاً شدت این درد صبح موقع بیدار شدن از خواب است.   که مانند فرو رفتن چاقو یا پین تشبیه می شود.  در طی روز درد کاهش پیدا میکند معمولا عصر و شب نیز درد افزایش پیدا کرده به خصوص در مواقع نشستن طولانی مدت.

درمان خار پاشنه پا

برای درمان خار پاشنه که معمولاً بیش از یک ماه طول میکشد توصیه هایی از جمله تمرینات کششی بستن ماهیچه ها یا تاندون های تنش دار ،درمان فیزیوتراپی ،تراشه شبانه، استفاده از وسایل طبی، استفاده از کفش مناسب برای بیماران توصیه می‌شود.  داروهایی از جمله استامینوفن، ایبوپروفن یا ناپروکسن برای کاهش درد تجویز می شود. در بعضی موارد یک دستگاه ارتوپدی کاربردی می‌توانند درد پاشنه و قوس را از جمله عدم تعادل بیا بیومکانیک اصلاح کند. در برخی موارد تزریق داروی کورتیکو استروئید برای کاهش التهاب تجویز می شود. در موارد محدود انجام جراحی لازم است.

دکترجان

سامانه دکترجانبا طیف وسیع خدمات تخصصی برای جامعه ایرانی اسلامی طراحی شده است . این سامانه توانایی دارد که به شما تخصصی ترین و حرفه ای ترین خدمات مشاوره پزشکی آنلاین را ارائه دهد  تا شما هموطنان عزیز بدون هیچگونه نگرانی ، از آلوده شدن خود و عزیزانتان ، بهترین مشاوره ها را از برترین متخصصین کشور در این زمینه دریافت کنید.

 مشاوره آنلاین با پزشکان متخصص ما در اپ دکترجان : لینک دانلود اپلیکیشن

لینک کوتاه

جهت مشاهده توصیه های پزشکان دکترجان، پیج دکترجان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید . جهت دنبال کردن فقط کافیه بروی نام فضای مورد نظر کلیک نمایید:

1-اینستا      2-فیسبوک      3-توییتر      4-آپارات      5-یوتیوب      6-لینکدین

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.