واکسن پنوموکوک

واکسن پنوموکوک

واکسن پنوموکوک Pneumococcal Vaccine پروفیلاکسی عفونت پنوموکوک در افراد پرخطر >2سال سن

مصرف در دوران حاملگی 

C – مطالعات کافی درباره مصرف داروی این گروه در حیوانات نشان داده است که این دارو اثرات جانبی دارد ولی مطالعات کافی برای انسان در دسترس نیست. با اینحال منافع استفاده از دارو در زنان حامله ممکن است در مقابل خطرات احتمالی آن بیشتر باشد. یا اینکه هیچ گونه مطالعه ای در حیوانات و یا مطالعات کافی در انسان وجود ندارد

مصرف در دوران شیر دهی :

بهتر است واکسیناسیون پیش از بارداری انجام شود.

مکانیسم اثر

مکانیسم اثر: از 23 سروتیپ استرپتوکوکوس پنومونیه که مسئول 90-85% از عفونت های جدی پنوموکوکی هستند است. این واکسن تولید آنتی بادی اختصاصی را بر علیه آنتی ژن های پلی ساکاریدی کپسول پنوموکوک تحریک می کند و آنتی بادی های تولید شده در اپسونیزاسیون، فاگوسیتوز و از بین بردن پنوموکوک به وسیله لکوسیت ها شرکت می کند. مصونیت زایی واکسن مذکور 92-76%است.

منع مصرف

در موارد حساسیت مفرط به واکسن و واکسیناسیون قبلی با واکسن های چند ظرفیتی پنوموکوکی منع مصرف دارد. از تجویز این واکسن هم زمان با داروهای سرکوب کننده ایمنی خودداری کنید. واکسن را از 10 روز قبل تا 6 ماه پس از قطع مصرف آن داروها تجویز نکنید. تزریق واکسن را تا زمان بهبود از عفونت حاد به تعویق بیاندازید. استفاده از این واکسن برای کودکان کمتر از 2 سال توصیه نمی شود. تزریق مجدد واکسن توصیه نمی شود، واکسیناسیون مجدد ریسک عوارض جانبی را افزایش می دهد و معمولا تیترانتی بادی را افزایش نمی دهد.

عوارض جانبی

سردرد , آنافیلاکسی , تهوع , استفراغ , درد عضلانی , درد مفاصل , درد در محل تزریق , بثورات , تب خفیف , واکنش شدید موضعی ناشی از واکسیناسیون مجدد در طی 3 سال , آدنیت , بیماری سرم

تقریبا نیمی از افرادی که واکسن دریافت می کنند درد در محل واکسیناسیون را تجربه می کنند. کمتر از یک درصد تب و یا درد عضلانی دارند.

تداخل دارویی

برخی از محصولاتی که ممکن است با این واکسن تداخل داشته باشند عبارتند از:
رقیق کننده های خون (مانند وارفارین یا هپارین)، داروهای شیمی درمانی، کورتیکواستروئیدها (مانند دگزامتازون، پردنیزون)، داروهایی که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کنند (مانند سیکلوسپورین، تاکرولیموس).

نکات پزشکی:

  • تزریق واکسن پنوموکوک در افرادی که در حال مصرف داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی هستند منجر به پاسخ ناکافی در تولید آنتی بادی می شود.
  • تجویز داخل پوستی واکسن سبب واکنش های موضعی شدید می شود.
  • تجویز همزمان واکسن پنوموکوک و واکسن آنفلوانزا تاثیری بر عوارض جانبی واکسن و میزان پاسخ دهی سیستم ایمنی ندارد.
  • واکسن پنوموواکس سبب پیشگیری از مننژیت پنوموکوکی در افرادی که دچار نشت مزمن مایع مغزی نخاعی به دلیل ضایعات مادرزادی یا شکستگی جمجمه هستند نمی شود.

اشکال دارویی :

Injection : 0.5ml

شرایط نگهداری :

دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌ دارید.

نام های تجاری فارسی :

  • سرنگ تک دوز پنومو 23

نام های تجاری انگلیسی:

  • PNEUMO 23 Injection

دکترجان

سامانه دکترجانبا طیف وسیع خدمات تخصصی برای جامعه ایرانی اسلامی طراحی شده است . این سامانه توانایی دارد که به شما تخصصی ترین و حرفه ای ترین خدمات مشاوره پزشکی آنلاین را ارائه دهد  تا شما هموطنان عزیز بدون هیچگونه نگرانی ، از آلوده شدن خود و عزیزانتان ، بهترین مشاوره ها را از برترین متخصصین کشور در این زمینه دریافت کنید.

 مشاوره آنلاین با پزشکان متخصص ما در اپ دکترجان : لینک دانلود اپلیکیشن

لینک کوتاه

جهت مشاهده توصیه های پزشکان دکترجان، پیج دکترجان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید . جهت دنبال کردن فقط کافیه بروی نام فضای مورد نظر کلیک نمایید:

1-اینستا      2-فیسبوک      3-توییتر      4-آپارات      5-یوتیوب      6-لینکدین

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.