کلیه پلی ‌کیستیک‌

کلیه پلی ‌کیستیک‌

کلیه پلی ‌کیستیک‌ (Polycystic kidney disease) بیماری کلیوی پلی کیستیک یک بیماری کلیوی ارثی است ست که باعث میشود کیست ها ی پر از مایع در کلیه تشکیل شود. این بیماری عملکرد کلیه را مختل کرده و در نهایت به نارسایی کلیه منجر می شود. معمولاً هر دو کلیه را درگیر می‌کند و در نهایت منجر به نارسایی مزمن کلیه خواهد شد. معمولاً افراد مبتلا به این بیماری کلیه هایی از حد معمول بزرگ تر و پر از کیست را دارا می باشد. این اختلال سرطانی نیست و بیشتر بیماران دچار اختلال تا بزرگسالی علامتی ندارند پس از آن به آهستگی در طی حداکثر ۲۰ سال پیشرفت میکند.

علائم کلیه پلی ‌کیستیک‌

بسیاری از افراد سال‌ها با بیماری کلیوی پلی کیستیک زندگی می کند. بدون این که علایمی را مشاهده یا تجربه کنند. کیستا معمولاً به طور نیم اینچ بزرگتر هستند، قبل از اینکه فرد شروع به دیدن علایم کنند تشکیل می‌شود.

علائم اولیه مرتبط با بیماری کلیوی پلی کیستیک می تواند شامل درد یا احساس حساسیت در شکم، مشاهده خون در ادرار ،تکرر ادرار، درد پهلو ،عفونت مجاری ادرار ،سنگ کلیه، درد سنگینی در پشت ،پوستی که به راحتی کبود می شود. پوست رنگ پریده خستگی در مفاصل و ناهنجاریهای ناخن باشد.

عوارض بیماری کلیه پلی ‌کیستیک‌

علاوه بر علائمی که معمولا همراه با بیماری پلی کیستیک مشاهده می‌شود. همزمان با بزرگتر شدن کیست ها روی کلیه ممکن است عوارضی دیگر نیز ایجاد شود.

برخی از این عوارض عبارتند از :بیماری کبدی پرولاپس دریچه میترال، آب مروارید یا نابینایی،تشکیل کیست در کبد، پانکراس و بیضه ها. تشکیل کیست در دیواره روده بزرگ یا دیواره دیورتیکولار، کم‌خونی یا کم شدن تعداد گلبولهای قرمز، خون ریزی یا پاره شدن کیست ،فشار خون بالا ،نارسایی کمبد، سنگ کلیه، بیماری های قلبی و عروقی و نواحی تضعیف شده در دیوارهای شریان ها که به نام آن ریزیم یا مغز شناخته می شود.

تشخیص کلیه پلی ‌کیستیک‌

برای تشخیص بیماری کلیوی پلی کیستیک اغلب پزشک آزمایشاتی شامل بررسی های کم خونی علائم عفونت و یک آزمایش ادرار را برای بررسی احتمال وجود خون و باکتری یا پروتئین در ادرار در نظر می گیرد.

آزمایشات تصویربرداری نظیر سونوگرافی شکمی ،سی تی اسکن شکم، ام‌آر‌آی شکم، داخل وریدی را برای بیمار لازم به انجام می داند. برای درمان بیماری کلیوی پلی کیستیک درمان علائم و جلوگیری از بروز عوارض کنترل فشار خون بالا مهمترین بخش درمان بیمار محسوب می‌شود.

درمان کلیه پلی ‌کیستیک‌

گزینه های درمانی عبارتند از :داروهای فشارخون آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت مجاری ادراری. رژیم های غذایی کم  سدیم. داروهای ضد درد به جزئی پروفن که توصیه نمی شود. زیرا ممکن است وضعیت بیماری کلیوی را وخیم تر کند. دیورتیک ها برای کمک به دفع مایعات اضافی از بدن جراحی برای تخلیه کیست و کمک به از بین بردن درد و ناراحتی برای بیمارانی که در مرحله پیشرفته بیماری می باشد. انجام دیالیز اجباری می باشد . عمل پیوند کلیه لازم است و گاهی نیاز به برداشتن یک یا دو کلیه میشود.

دکترجان

سامانه دکترجان با طیف وسیع خدمات تخصصی برای جامعه ایرانی اسلامی طراحی شده است . این سامانه توانایی دارد که به شما تخصصی ترین و حرفه ای ترین خدمات مشاوره پزشکی آنلاین را ارائه دهد.  تا شما هموطنان عزیز بدون هیچگونه نگرانی ، از آلوده شدن خود و عزیزانتان ، بهترین مشاوره ها را از برترین متخصصین کشور در این زمینه دریافت کنید.

 مشاوره آنلاین با پزشکان متخصص ما در اپ دکترجان : لینک دانلود اپلیکیشن

لینک کوتاه

جهت مشاهده توصیه های پزشکان دکترجان ، پیج دکترجان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید . جهت دنبال کردن فقط کافیه بروی نام فضای مورد نظر کلیک نمایید:

1-اینستا      2-فیسبوک      3-توییتر      4-آپارات      5-یوتیوب      6-لینکدین

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.