پری متامین

پری متامین

پری متامین(Pyrimethamine) مالاریا توکسوپلاسموز

مصرف در دوران حاملگی

C – مطالعات کافی درباره مصرف داروی این گروه در حیوانات نشان داده است که این دارو اثرات جانبی دارد ولی مطالعات کافی برای انسان در دسترس نیست. با اینحال منافع استفاده از دارو در زنان حامله ممکن است در مقابل خطرات احتمالی آن بیشتر باشد. یا اینکه هیچ گونه مطالعه ای در حیوانات و یا مطالعات کافی در انسان وجود ندارد

مکانیزم اثر

مکانیسم اثر:پری متامین به واسطه مهار آنزیم دی هیدروفولات ردوکناز و در نتیجه بلوک غیر مستقیم سنتز اسید نوکلئیک در انگل مالاریا اثر می کند . جذب : پری متامین تا حد زیادی از دستگاه گوارش جذب می شود . دفع :از راه ادرار

موارد منع مصرف

این دارو در کم خونی مگالوپلاستیک یا سایر موارد کمبود فولات نباید مصرف شود.

 تداخلات مهم

مصرف هم زمان این دارو و سولفونامیدها می تواند دارای اثر سینرژیستیک به ویژه برعلیه مالاریا و توکسوپلاسموز باشد . به علت آنکه مصرف PABAمی تواند با اثری پری متامین تداخل داشته باشد بنابراین استفاده هم زمان از این دو دارو توصیه نمی شود . مصرف هم زمان پری متامین و لورازپام می تواند موجب بروز عوارض سمی برروی کبد بیمار شود.

نکات پزشکی

در مالاریای مقاوم به کلروگوانید و کم خونی مگالوبلاستیک ناشی از کمبود فولات مصرف این دارو ممنوع است . بی خطر بودن مصرف آن در حاملگی ثابت نشده است . در بیماران مبتلا به اختلالات تشنجی که هم زمان دوزبالای از داروی ضد تشنج دریافت می کنند ، تجویز پری متامین باید با احتیاط صورت گیرد .

اشکال دارویی 

Tab: 25 mg

لینک کوتاه

مشاوره آنلاین با پزشکان متخصص ما در اپ دکترجان : لینک دانلود اپلیکیشن

جهت مشاهده توصیه های پزشکان دکترجان ، پیج دکترجان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید . جهت دنبال کردن فقط کافیه بروی نام فضای مورد نظر کلیک نمایید:

1-اینستا

2-فیسبوک

3-توییتر

4-آپارات

5-یوتیوب

 6-لینکدین

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.