اکلیل کوهی (رزماری)

اکلیل کوهی (رزماری)

اکلیل کوهی  یا رزماری (rosmarinus-officinalis)  گیاهی است علفی ، پایا ، دارای ساقه ای چوبی به ارتفاع نیم تا یک متر با برگ های سبز و دائمی و بسیار معطر ، متفابل با کناره برگشته ، باریک و دراز و نوک تیز .
سطح فوقانی برگ آن به رنگ سبز و سطج تحتانی به علت وجود کرک‌ها سبز مایل به سفید است.گل‌های این گیاه کوچک و به رنگ آبی روشن است که در کنار برگ‌های می‌روید . قسمت مورد استفاده آن برگ و سرشاخه‌های گل دار آن است .در دوره فراعنه مصر موسوم بوده است که یک شاخه از درخت اکلیل کوهی را در قبر فرعون قرار دهند تا او سفر به عالم ارواح را با عطر این گیاه همراه سازد .

خواص گیاه اکلیل کوهی یا رزماری

از نظر خواص طبی و دارویی اکلیل کوهی اثر ضدعفونی کننده و معرق داشته و جریان خون را در اندامهای شکمی افزایش می دهد و در تحریک میزان ترشح شیره های گوارشی و صفرا بسیار مفید است.

این گیاه شفا بخش برای معالجه رماتیسم، فلج، سستی اعضاء، تشنج، اختلالات عصبی و تنفسی و همچنین نارسایی کبد و کیسه صفرا مفید و موثر است.

این گیاه و سبزی در ایران کمتر مورد توجه طباخان و بانوان آشپز ایرانی قرار گرفته ولی در کشورها ارو.پایی جایگاه ممتازی در آشپزخانه داشته و در تهیه سسها و هنگام خوردن گوشت کباب وجود آن ضروری است.

مصرف اکلیل کوهی باعث گشادی رگ‌ها و تقویت گردش خون می شود و بنابراین برای جلوگیری از ریزش موها مفید است.

طبیعت آن در طب سنتی ایران خیلی گرم و خشک است.

مکانیسم اثر 

روغن طبیعی آن مجرای تنفسی را باز میکند.

با مالیدن پودر رزماری روی بدن بوی ایجاد شده از باکتری و قارچ از بین می رود.

قبل از تمیز کردن زخم،برگ های تازه را روی  قسمت مورد نظر قرار دهید تا مانع از عفونی شدن آن شود.

عوارض جانبی

در فرآورده های آرایشی و بهداشتی، گهگاه ایجاد قرمزی پوست درماتیت، حساسیت پوستی. و حساسیت به نور ایجاد می کند. دوران بارداری و شیردهی. و اگر به صورت زیاد استفاده شود موجب تشنج و صرع می گردد.

روغن رزماری

مغز را تقویت می کند.

دوای درد زخمهای کهنه و پوستهای چروک است.

تأثیر عطر درمانی در افزایش زایمان طبیعی.

موارد منع مصرف رزماری:

توصیه میشود زنان باردار از مصرف بیش از حد رزماری اجتناب کنند ، زیرا ممکن است باعث سقط جنین شود.زنان شیرده نیز باید رزماری را در دز کم استفاده کنند.

دیابتی ها و افرادی که دارای قند خون بالای هستند نیز باید رزماری را در میزان کمی استفاده کنند.

دز و میزان مصرف گیاه رزماری:

در مطالعات مختلفی، دز عصاره رزماری در مقادیر یک دهم تا صد میکرو گرم در میلی لیتر ، در مبارزه با سرطان موثر بود.به طور کلی این گیاه توسط FDA ، بیخطر طبقه بندی شده است و در موش های صحرایی ، حتی در غلضت های بالا و مدت زمان طولانی سمیت بسیار کمی داشت.

توصیه میشود که در روز 4 الی 6 میلی لیتر عصاره مایع این گیاه و 2 تا 4 گرم از ریشه خشک این گیاه استفاده کنید.

نام های تجاری فارسی :

محلول تقویت ابرو ومو رزماری

پماد رزماری

پماد رومارن

دکترجان

سامانه دکترجان با طیف وسیع خدمات تخصصی برای جامعه ایرانی اسلامی طراحی شده است . این سامانه توانایی دارد که به شما تخصصی ترین و حرفه ای ترین خدمات مشاوره پزشکی آنلاین را ارائه دهد  تا شما هموطنان عزیز بدون هیچگونه نگرانی ، از آلوده شدن خود و عزیزانتان ، بهترین مشاوره ها را از برترین متخصصین کشور در این زمینه دریافت کنید.

 مشاوره آنلاین با پزشکان متخصص ما در اپ دکترجان : لینک دانلود اپلیکیشن

لینک کوتاه

جهت مشاهده توصیه های پزشکان دکترجان ، پیج دکترجان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید . جهت دنبال کردن فقط کافیه بروی نام فضای مورد نظر کلیک نمایید:

1-اینستا      2-فیسبوک      3-توییتر      4-آپارات      5-یوتیوب      6-لینکدین

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.