بیماری اسکیزوفرنی‌

بیماری اسکیزوفرنی‌

بیماری اسکیزوفرنی‌ (Schizophrenia) اسکیزوفرنی یا شیزوفرنی یک بیماری جدی و مزمن است. که روی احساسات رفتار و شیوه های شیوه تفکر فرد تاثیر میگذرد. فردی که دچار اسکیزوفرنی میباشد در فکر کردن و نشان دادن عواطف ضعیف میشود. اکثر این افراد مشکلات دیگر روانی نظیر اضطراب افسردگی و حتی اختلالات مصرف اعتیاد آور را نیز دارند. واژه اسکیزو به معنای گسیختگی و فرنی نیز به ذهن و روان اشاره دارد. که اغلب این افراد دچار گسیختگی شخصیتی میباشند. این افراد قادر نیستند خیالات خود را از واقعیت متمایز کند. بنابراین رفتار غیر منطقی و غیر عادی دارند.

علائم بیماری اسکیزوفرنی‌

علائم اسکیزوفرنی شامل :هذیان، باورهای غلطی که بیمار به آن اصرار دارد ،توهمات دیداری و شنیداری،  اغلب این بیماران صداهایی را می شنود و تصاویر را می‌بینند که وجود خارجی ندارد.گفتار در هم فرد نمی تواند منظور یا خواسته اش را به طور واضح بیان کند، رفتارهای آشفته مانند نامرتب لباس پوشیدن و گریه کردن ،بی احساسی ،قدرت بروز احساسات و عواطف را ندارند. رفتار و حرکات عجیب، بهداشت فردی را به خوبی رعایت نمیکنند. احساس می کنند با او همه دشمنی می کنند. دچار سوءظن و بدبینی میباشد. فکر می کند افراد آنها را تعقیب می‌کند یا قصد کشتن آنها را دارند. فکر می کنم همه درباره آنها حرف میزنن.  ابزارها و وسایل را از راه دور کنترل می کند. در برخی مواردفکر میکنند صدا می‌شنودند وبا او او صحبت می کند یا به او دستور میدهند.

تشخیص

با توجه به اینکه علت اصلی این بیماری شناخته نشده است درمان اولیه سعی در کنترل و از بین بردن نشانه ها می باشد. تجویز داروهای ضد روان پریشی برای کاهش و کنترل علائم بیماری گاهی بیمار ها به بستری هم نیاز پیدا می‌کند. بیماران  اسکیزوفرنی ارتباط خود با واقعیت را از دست می‌دهد و دچار هذیان و توهم می شود برخی بیماران در درمان طولانی مدت نیاز دارند. همچنین مشخص شده روان درمانی تاثیر مثبتی در بهبود و کنترل فرد دارد. جلسات روان درمانی بلند مدت به همین منظور برای این افراد تدوین می گردد. درصد کمی از این افراد به تنهایی با کمک درمان های فردی تعداد جلسات محدود بهبود پیدا میکنند.

داروهای مورد تجویز

داروهای ضد سایکوز معمولاً تجویز می شود.  این داروها برخی به صورت تزریقی بوده و برخی به صورت خوراکی. ممکن است عوارض این دارو شدید باشد یا کنترل نگردد داروی دیگر تجویز می شود. با برطرف شدن علایم مقدار تجویزی دارو کاهش پیدا می‌کند. اکثر بیماران مصرف مادالعمر نیازدارند. داروهای آرامبخش نظیر بنزو دیازپین ها ممکن است شروع درمان لازم باشد.

دکترجان

سامانه دکترجان با طیف وسیع خدمات تخصصی برای جامعه ایرانی اسلامی طراحی شده است . این سامانه توانایی دارد که به شما تخصصی ترین و حرفه ای ترین خدمات مشاوره پزشکی آنلاین را ارائه دهد  تا شما هموطنان عزیز بدون هیچگونه نگرانی ، از آلوده شدن خود و عزیزانتان ، بهترین مشاوره ها را از برترین متخصصین کشور در این زمینه دریافت کنید.

 مشاوره آنلاین با پزشکان متخصص ما در اپ دکترجان : لینک دانلود اپلیکیشن

لینک کوتاه

جهت مشاهده توصیه های پزشکان دکترجان ، پیج دکترجان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید . جهت دنبال کردن فقط کافیه بروی نام فضای مورد نظر کلیک نمایید:

1-اینستا      2-فیسبوک      3-توییتر      4-آپارات      5-یوتیوب      6-لینکدین

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.