استرپتوکیناز

استرپتوکیناز

استرپتوکیناز (Streptokinase)  برای حل کردن لخته های خونی تشکیل شده در عروق خونی بکار می رود. استرپتوکیناز در درمان انفارکتوس حاد قلبی ، آمبولی ریوی ، ترومبوز وریدهای عمقی ، ترومبوآمبولی حاد شریانی و شانت های شریانی – وریدی استفاده می شود.

مصرف استرپتوکیناز در دوران حاملگی 

C – مطالعات کافی درباره مصرف داروی این گروه در حیوانات نشان داده است که این دارو اثرات جانبی دارد ولی مطالعات کافی برای انسان در دسترس نیست. با اینحال منافع استفاده از دارو در زنان حامله ممکن است در مقابل خطرات احتمالی آن بیشتر باشد. یا اینکه هیچ گونه مطالعه ای در حیوانات و یا مطالعات کافی در انسان وجود ندارد.

مکانیسم اثر

استرپتوکیناز ترومبولیز را توسط فعال ساختن پلاسمینوژن تحریک می‌کند. استرپتوکیناز پلاسمینوژن را به آنزیم پلاسمین تبدیل می کند در نتیجه باعث حل شدن لخته های خونی می شود.متابولیسم استرپتوکیناز کبدی است و هیچگونه متابولیتی برای آن مشخص نشده است.نیمه عمر کمپلکس فعال کننده تقریبا 23 دقیقه است.

منع مصرف

برای بیماران با خونریزی داخلی ، برای کسانی که سابقه حوادث عروقی مغزی ، جراحی یا ترومای داخل جمجمه ای یا نخاعی داشته اند و در موارد آنوریسم ، تغییر شکل و ناهنجاری های عروق و ترومای تازه که احتمال خونریزی داخلی داشته باشد منع مصرف دارد. اوروکیناز برای بیمارانی که اختلالات مادرزادی خونی دارند ، مبتلایان به سرطان احشایی یا داخل جمجمه ای ، کولیت اولسراتیو ، دیورتیکولیت ، هیپرتانسیون شدید ، نقایص هموستاتیک از جمله مواردی که در نتیجه نارسایی کبدی یا کلیوی شدید باشد ، نباید تجویز کرد و مصرف آندر موارد هیپرکواگولاسیون کنترل نشده ، بیماری ریوی مزمن ، اندوکاردیت باکتریایی تحت حاد ، بیماری روماتیسمی دریچه های قلبی و ترومبوز ، خونریزی یا آمبولی تازه مغزی ممنوع است . به علاوه استفاده از این دارو طی دوره زایمان و تا 10 روز پس از زایمان ، یا روش های تشخیصی داخل شریانی و جراحی ( نمونه برداری از کبد و کلیه و …) و تا 2 ماه پس از جراحی داخل جمجمه یا نخاعی ممنوع است . طی دوره درمان با اوروکیناز ، تزریق ضلانی یا استفاده از روش های تشخیصی یا درمانی تهاجمی ممنوع است . بی خطر بودن دارو برای کودکان به اثبات نرسیده است . طی دوره بارداری و شیردهی با احتیاط تجویز شود.

عوارض جانبی

عوارض جانبی این داروعمدتاً تهوع و استفراغ و خونریزی است. درد پشت نیز با مصرف این دارو گزارش شده است. خونریزی معمولاً به محل تزریق محدود می‌شود. با وجود این، خونریزی درون مغز یا از سایر محل‌ها نیز ممکن است بروز نماید. استرپتوکیناز ممکن است سبب بروز واکنش‌های آلرژیک شود.

تداخل دارویی

در صورت استفاده از داروهایی چون آسپرین ، دی پیریدامول ، ایندومتاسین، فنیل بوتازون و داروهای ضد انعقاد خوراکی خطر بروز خونریزی افزایش می یابد.

نکات پزشکی:

1- تکمیل دوره درمان همراه با استراحت کامل و رعایت کلیه دستورات پزشک به منظور به حداقل رساندن خونریزی ضروری است.
2- تهیه و دقیق کردن محلول تزریقی استرپتوکیناز، باید بر اساس توصیه‌های کارخانه سازنده صورت گیرد.
3- در طول درمان با این دارو باید از هر گونه اقدام غیر ضروری برای بیمار خودداری کرد.

 اشکال دارویی :

For inj : 750/000 IU 250000 IU

 شرایط نگهداری :

ویال باز نشده را می توان در دمای اتاق (15 الی 30 درجه سانتی گراد )نگهداری کرد.

محلول آماده شده را می توان حداکثر تا 8 ساعت بعد (در صورتی که دریخچال

 

نام های تجاری فارسی :

پودر لئوفلیزه استرپتاز 750000 واحد
پودر لئوفلیزه استرپتاز 1500000 واحد

نام های تجاری انگلیسی:

STREPTASE Injection,Powder,Lyophilized 750,000 IU
STREPTASE Injection,Powder,Lyophilized1,500,000 IU

دکترجان

سامانه دکترجان با طیف وسیع خدمات تخصصی برای جامعه ایرانی اسلامی طراحی شده است . این سامانه توانایی دارد که به شما تخصصی ترین و حرفه ای ترین خدمات مشاوره پزشکی آنلاین را ارائه دهد  تا شما هموطنان عزیز بدون هیچگونه نگرانی ، از آلوده شدن خود و عزیزانتان ، بهترین مشاوره ها را از برترین متخصصین کشور در این زمینه دریافت کنید.

 مشاوره آنلاین با پزشکان متخصص ما در اپ دکترجان : لینک دانلود اپلیکیشن

لینک کوتاه

جهت مشاهده توصیه های پزشکان دکترجان ، پیج دکترجان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید . جهت دنبال کردن فقط کافیه بروی نام فضای مورد نظر کلیک نمایید:

1-اینستا      2-فیسبوک      3-توییتر      4-آپارات      5-یوتیوب      6-لینکدین

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.