سوکرالفیت

سوکرالفیت

سوکرالفیت Sucralfate Carafate دوزاژ معمول درمان حاد زخم دوازدهه درمان نگهدارنده زخم دوازدهه جهت پیشگیری از عود پیشگیری از استرس اولسر

مصرف در دوران حاملگی 

B – مطالعات کافی درباره مصرف داروی این گروه در حیوانات خطری را برای جنین نشان نداده است.. ولی مطالعات کافی در زنان حامله وجود ندارد. یا اینکه مطالعات در حیوانات بیانگر ایجاد عارضه جانبی در جنین بوده است.ولی مطالعات کافی در زنان حامله خطری را برای جنین در سه ماهه اول حاملگی نشان نداده است. وشواهدی از خطر در مورد مصرف دارو در بقیه دوران حاملگی وجود ندارد

مصرف در دوران شیر دهی :

گروه B ( در این گروه از داروها، مطالعات بر روی حیوانات باردار نشانگر این بود که دارو خطری بر روی جنین ندارد، اما مطالعات کافی روی زنان باردار برای میزان خطر روی جنین در سه ماهه اول بارداری انجام نشده است.)

مکانیسم اثر

به مقدار ناچیزی (کمتر از 5%) از لوله گوارش جذب می شود. مقداری از یون آلومینیوم و نیز سولفات سوکروز ممکن است از راه گوارشی جذب شده و از راه ادرار دفع می شود . دفع سوکرالفیت بیشتر ( حدود 9%) از راه مدفوع است و طی 48 ساعت بعد از خوردن دفع می شود . به دنبال مصرف خوراکی ، سوکرالفیت طی واکنش با اسید معده چسبنده خمیری شکلی تبدیل شده و به پروتئین های با بار مثبت مخاط صدمه دیده بستر زخم یا اروزیون های حاد ناشی از الکل یا دارو ها متصل شده و تا 12 ساعت باقی می ماند . در محیط ابتدای دوازده که قلیایی تر از معده است ثبات این ماده خمیری شکل حفظ می شود . به همین دلیل تاثیر این دارو بر زخم دوازدهه بیشتر از زخم معده است . علاوه بر این ، سوکرالفیت خاصیت اتصال به صفرا و نیز پپسین ها را نیز دارد و از برگشت مجدد یون H+به بستر زخم جلوگیری کرده و میزان صدمه ای که این مواد به مخاط می زنند را کاهش می دهد . تاثیر سواکرالفیت در درمان زخم دوازدهه و جلوگیری از عود آن مانند اثر آنتی اسید ها و آنتاگونیست های گیرنده H2است.

منع مصرف

ازدیادحساسیت به این دارو و ترکیبات آن

عوارض جانبی

تهوع , ناراحتی های گوارشی , سردرد2 , بی خوابی , خشکی دهان , یبوست , گیجی , استفراغ , بثورات جلدی , سرگیجه , اسهال , خارش شدید , پشت درد , نفخ

تداخل دارویی

سوکرالفیت جذب بسیاری از داروها به خصوص سایمتیدین، رانی تیدین، دیگوکسین، وارفارین، کتوکونازول، فنی توئین، تتراسیکلین، تئوفیلین و تیروکسین را احتمالا به دلیل متصل شدن به آن ها کاهش می دهد. به همین دلیل توصیه می شود به فاصله 2 ساعت از این دارو مصرف شود. آنتی اسید ها بهتر است به فاصله نیم ساعت از سوکرالفیت مصرف شوند زیرا حضور اسید برای شروع اثر این دارو ضروری است. مصرف هم زمان کینولون ها مثل سیپروفلوکساسین و نورفلوکساسین با سوکرالفیت، احتمالا به دلیل جزء آلومینیومی آن سبب کاهش غلظت سرمی این دارو ها تا 50% می شود بنابراین باید به همراه هم تجویز نشوند یا به فاصله 2 ساعت مصرف شوند.

نکات پزشکی:

منع مصرف خاصی ندارد. در نارسایی کلیه با احتیاط تجویز شود زیرا احتمال تجمع آلومینیوم در سروم وجود دارد. بی خطر بودن مصرف این دارو در بچه ها و دوران حاملگی و شیر دهی ثابت نشده است بنابراین دراین افراد با احتیاط تجویز شود. مصرف هم زمان آنتی اسید ها حاوی آلومینیوم و سوکرالفیت در نارسایی کلیه خطر تجمع آلومینیوم در بدن را افزایش می دهد.

اشکال دارویی :

Scored Tab : 500 mg Scored Tab : 1 g Powder for susp : 1 gr/sachet

شرایط نگهداری :

در دمای ۱۵ الی ۳۰ درجه سانتی گراد نگهداری شود

نام های تجاری فارسی :

  • قرص سوکرالفیت-سها 500 میلی گرم
  • قرص سوکرالفیت-سی دی 1 گرم
  • قرص سوکرالفیت کیمیدارو 500 میلی گرم

نام های تجاری انگلیسی:

  • SUCRALFATE-SOHA 500MG TAB
  • SUCRALFATE-CD 1G TAB
  • SUCRALFATE CHIMIDAROU 500MG TAB

دکترجان

سامانه دکترجانبا طیف وسیع خدمات تخصصی برای جامعه ایرانی اسلامی طراحی شده است . این سامانه توانایی دارد که به شما تخصصی ترین و حرفه ای ترین خدمات مشاوره پزشکی آنلاین را ارائه دهد  تا شما هموطنان عزیز بدون هیچگونه نگرانی ، از آلوده شدن خود و عزیزانتان ، بهترین مشاوره ها را از برترین متخصصین کشور در این زمینه دریافت کنید.

 مشاوره آنلاین با پزشکان متخصص ما در اپ دکترجان : لینک دانلود اپلیکیشن

لینک کوتاه

جهت مشاهده توصیه های پزشکان دکترجان، پیج دکترجان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید . جهت دنبال کردن فقط کافیه بروی نام فضای مورد نظر کلیک نمایید:

1-اینستا      2-فیسبوک      3-توییتر      4-آپارات      5-یوتیوب      6-لینکدین

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.