عارضه ی شب کوری

عارضه ی شب کوری

عارضه ی شب کوری

عارضه ی شب کوری عارضه ای است که در آن، عمل «دیدن» در زمان‌هایی که نور کم باشد برای فرد بسیار سخت و تا حدی غیرممکن می شود. این بیماری برخلاف اسمش فقط محدود به شب نمی‌شود. بلکه هر زمانی که فرد از یک محیط روشن وارد یک محیط تاریک می‌شود. می توانداتفاق بیوفتد . افرادی که به این عارضه  مبتلا هستند با  کاهش چشمگیرمیدان دید خود نیز، مواجه می‌شوند.

فردی که دارای چشم‌های سالمی است میتواند  زمانی که در یک فضای کم نور قرار می‌گیرد، به سرعت چشم خود را با شرایط تطبیق دهد. اما انجام  این فرایند در فرد مبتلا به شب کوری بسیار کندتر و ضعیف تر است. و گاهی اصلاً صورت نمی‌گیرد. به همین دلیل، بینایی افراد مبتلا به شب کوری در نور کم به شدت ضعیف و با مشکلات زیادی نیز  همراه است.

بیماری شب کوری یک خطر بسیار مهم برای شبکیه‌ی چشم محسوب می‌شود. و در چرخه‌ی گیرنده‌های بینایی تأثیر می‌گذارد. و موجب از بین رفتن پرده‌ی بینایی می‌شود. در صورت عدم رسیدگی به موقع، حتی ممکن است سبب نابینا شدن فرد شود .

علت عارضه ی شب کوری

به طور کلی، علت اصلی بیماری شب کوری کمبود رنگ‌دانه‌ی ارغوانی یا به اصطلاح پزشکی “رودوپسین” در سلول‌های استوانه‌ای حساس به نوری است که در شبکیه قرار دارند . همچنین، پزشکان نیز بر این اعتقاد و باور هستند که بیماری شب کوری از یک بیماری ارثی که ریشه‌ی خانوادگی دارد. به نام التهاب رنگ‌دانه‌ای شبکیه‌ی چشم منشا می گیرد.

این بیماری علاوه بر کمبود رنگ‌دانه و وراثت، میتواند به دلایل دیگری مثل کمبود ویتاوین A، قرار گرفتن در معرض نور شدید، التهابات شبکیه و مشیمیه، بیماری آب سیاه، آب مروارید، نزدیک‌بینی یا تاربینی، بیماری قوز قرنیه، بیماری دیابت و … ایجاد شود .

 

علایم فرد مبتلا به عارضه ی شب کوری

شما باید با علائم این بیماری اشنا شوید. زیرا میتوانید با بروز عوامل کوچک به پزشک مراجعه کنید و درمان آنرا سریع تر اغاز کنید. که از پیشرفت آن و بروز اختلالات جدی پیشگیری کنید .که از جمله این علائم میتوان به ایجاد مشکل در رانندگی وهمچنین مشکل در دیدن  ستاره ها بصورت واضح اشاره کرد .شما میتوانید بدون نیاز به مراجعه ی حضوری به چشم پزشکی با نصب اپلیکیشن دکتر جان توسط بهترین پزشکان بصورت آنلاین ویزیت شوید .

مشاوره آنلاین با پزشکان متخصص ما در اپ دکترجان : لینک دانلود اپلیکیشن
لینک کوتاه :https://www.doctorjaan.com/pr95
جهت مشاهده توصیه های پزشکان دکترجان ، پیج دکترجان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید . جهت دنبال کردن فقط کافیه بروی نام فضای مورد نظر کلیک نمایید:

1-اینستا      2-فیسبوک      3-توییتر      4-آپارات      5-یوتیوب      6-لینکدین

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.