ترومبوسیتوپنی‌

ترومبوسیتوپنی‌

ترومبوسیتوپنی‌ چیست ؟

ترومبوسیتوپنی‌ (thrombocytopenia) به معنای کاهش تعداد پلاکت ها در گردش خون می باشد. پلاکتها با بستن هر شکافی که روی عروق خونی ایجاد می‌شود از خونریزی جلوگیری می کنند و نقش حیاتی در کنترل خونریزی ایفا می‌کند. در این بیماری تمایل عجیبی به خونریزی در عروق کوچک به وجود می‌آید. که این امر باعث خونریزی غیر طبیعی در پوست و سایر قسمت های بدن می شود.
چند نوع ترومبوسیتوپنی از جمله پورپورای ترومبوسیتوپنیک ایدیوپاتیک و پورپورای ترومبوسیتوپنیک ترومبوتیک وجود دارد.

علل ترومبوسیتوپنی

این بیماری به دو دسته کلی تقسیم می شود: کاهش تولید پلاکت ها: علت کاهش تولید پلاکت ها دلایل مختلفی مانند نارسایی مغز استخوان سندروم میلودیسپلازی پرتودرمانی کمبود تغذیه ای کلسیم مزمن و عفونت‌های ویروسی مانند ایدز می باشد .
افزایش تخریب پلاکت ها: علت افزایش تخریب پلاکت ها مانند پورپورای بوسی توپ نیک ایمنی انعقاد داخل عروق منتشر و غیره می باشد.

علامت های شایع بیماری ترومبوسیتوپنی

 

این بیماری علائم شایع ای همچون تمایل به کبود شدگی خونریزی در دهان خون دماغ شدن های شدید قاعدگی های شدید یا طولانی وجود خون در ادرار می باشد.

درمان ترومبوسیتوپنی

درمان علت اصلی ترومبوسیتوپنی. اگر پزشک بتواند بیماری و یا علت ایجاد کننده ترومبوسیتوپنی را تشخیص دهد، درمان علت می تواند ترومبوسیتوپنی را برطرف کند. به عنوان مثال، اگر ترومبوسیتوپنی ناشی از هپارین باشد، پزشک می تواند به بیمار توصیه کند تا از مصرف هپارین خودداری کرده و یک داروی رقیق کننده خون متفاوت را جایگزین کند. ترومبوسیتوپنی با وجود متوقف کردن تمام درمان های هپارین ممکن است برای یک هفته یا بیشتر باقی بماند.

دکترجان

سامانه دکترجانبا طیف وسیع خدمات تخصصی برای جامعه ایرانی اسلامی طراحی شده است . این سامانه توانایی دارد که به شما تخصصی ترین و حرفه ای ترین خدمات مشاوره پزشکی آنلاین را ارائه دهد.  تا شما هموطنان عزیز بدون هیچگونه نگرانی ، از آلوده شدن خود و عزیزانتان ، بهترین مشاوره ها را از برترین متخصصین کشور در این زمینه دریافت کنید.

 مشاوره آنلاین با پزشکان متخصص ما در اپ دکترجان : لینک دانلود اپلیکیشن

لینک کوتاه

جهت مشاهده توصیه های پزشکان دکترجان، پیج دکترجان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید . جهت دنبال کردن فقط کافیه بروی نام فضای مورد نظر کلیک نمایید:

1-اینستا      2-فیسبوک      3-توییتر      4-آپارات      5-یوتیوب      6-لینکدین

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.