تینیدازول

تینیدازول

تینیدازول (Tinidazole) یک آنتی بیوتیک و آنتی پروتوزوآل است و با از بین بردن باکتری ها و انگل های حساس به فعالیت می پردازد. این دارو متعلق به گروهی از داروها به نام عوامل ضد پروتوزوال است و ارگانیسم هایی که باعث ایجاد عفونت می شوند را نابود می کند .

مصرف تینیدازول  در دوران حاملگی 

C – مطالعات کافی درباره مصرف داروی این گروه در حیوانات نشان داده است که این دارو اثرات جانبی دارد ولی مطالعات کافی برای انسان در دسترس نیست. با اینحال منافع استفاده از دارو در زنان حامله ممکن است در مقابل خطرات احتمالی آن بیشتر باشد. یا اینکه هیچ گونه مطالعه ای در حیوانات و یا مطالعات کافی در انسان وجود ندارد.

مصرف در دوران شیر دهی :

در طی مصرف دارو تا 72 ساعت بعد از استفاده اخرین بار دارو شیر دهی متوقف شوداثر دارو تا 72 ساعت در شیر مشاهده شده.

مکانیسم اثر

تینیدازول نوعی داروی ضد پروتوزوئر است . گروه نیتروی تینیدازول در عصاره های سلولی تریکوموناس احیاء می شود . رادیکال آزاد نیترو که در اثر این فرایند حاصل می شود احتمالا مسوول فعالیت ضد پروتوژوایی دارو است . مکانیسم فعالیت تینیدازول علیه گونه های ژیاردیا و آنتامبا شناخته نشده است . تینیدازول هم درمحیط آزمایشگاهیی فاقد سلول و هم در عفونت های بالینی ، علیه پروتوزوئرهای زیر فعالیت نشان می دهد : تریکوموناس واژینالیس ، ژیاردیا دئودنالیس ( لامبلیا ) و آنتامبا هیستولیتیکا ؛ به نظرنمی رسد تینیدازول علیه اکثر سویه های لاکتوباسیل های واژن فعالیت داشته باشد . جذب تیندیازول پس از مصرف خوراکی سریع و کامل است .

تینیدازول تقریبا در تمام بافت ها و مایعات بدن توزیع می شود از سد مغزی – خونی عبور می کند . حجم توزیع ظاهری دارو تقریبا 50Lاست . میزان اتصال تینیدازول به پروتئین های پلاسمایی 12% است . تینیدازول همانند مترونیندازول قبل از دفع به طور قابل توجهی در بدن انسان متابولیزه می شود . پس از درمان ، تینیدازول جزء اصلی مرتبط با دارو در پلاسماست و متابولیت . هیدروکسی متیله آن جزء اندکی از دارو را درپلاسما تشکیل می دهد . بیوترانسفوماسیون تینیدازول بیشتر به وسیله سیتوکروم CYP3A4 انجام می گیرد . نیمه تینیدازول تقریبا 12تا14 ساعت است . دفع تینیدازول از طریق کبد و کلیه صورت می گیرد تینیدازول بیشتر به طور تغییر نیافته (25-20 % از دوز تجویز شده ) در ادرار دفع می شود . تقریبا 12% دارو مدفوع دفع می شود.

منع مصرف

در بیمارانی که نسبت به تینیدازول یا هر یک از اجزای قرص یا مشتقات نیتروایمیدازولی دیگر واکنش های افزایش حساستی نشان می دهند و در سه ماه اول بارداری و بیماران پورفیری مصرف دارو ممنوع است

عوارض جانبی

عوارض دارویی مشابه با مترونیدازول است

تداخل دارویی

تینیدازول ، ریفامپین ، سایمتیدین ، سیکلوسپورین ، فنوباربیتال ، فنی توئین ، وارفارین ،کتوکونازول، لیتیوم ، ترفنادین ،دروسپیرنون، دی سولفیرام ، ریتوناویر ، زیلوتون ، بریگاتینیب ، پیلوکارپین خوراکی ، دکس لانسوپرازول

نکات پزشکی:

1- در صورت طولانی شدن درمان ، خطر رشد بی رویه باکتری ها وجود دارد .
2- در کودکان زیر 3 سال، اطلاعاتی راجع به بی خر بودن و کارایی دارو وجود ندارد .
3- در رابطه با واژینیت باکتریایی در زنان باردار، مطالعات کافی انجام نشده است .
4- در بیماران با سابقه دیسکرازی خونی و یا نارسایی کبدی با احتیاط مصرف شود.
5- به دلیل بروز خطر تشنج بزرگ و نوروپاتی محیطی، در بیمارنی که مشکلات و بیماری عصبی دارند با احتیاط مصرف شود .
6- در موارد تریکومونیازیس باید شرکای جنسی به صورت همزمان و با دوز یکسان درمان شوند.

 اشکال دارویی :

Tab : 250 mg , 500 mg

شرایط نگهداری :

در دمای 25 تا 25 درجه سانتی گراد و دور از نور نگهداری شود.

نام های تجاری فارسی :

سوسپانسیون تزریقی سیناکتن دپو 1میلی گرم/میلی لیتر

آمپول سیناکران

نام های تجاری انگلیسی:

SYNACHTHEN DEPOT Injection,Suspension 1 mg/ml

SYNACRAN AMP

دکترجان

سامانه دکترجان با طیف وسیع خدمات تخصصی برای جامعه ایرانی اسلامی طراحی شده است . این سامانه توانایی دارد که به شما تخصصی ترین و حرفه ای ترین خدمات مشاوره پزشکی آنلاین را ارائه دهد  تا شما هموطنان عزیز بدون هیچگونه نگرانی ، از آلوده شدن خود و عزیزانتان ، بهترین مشاوره ها را از برترین متخصصین کشور در این زمینه دریافت کنید.

 مشاوره آنلاین با پزشکان متخصص ما در اپ دکترجان : لینک دانلود اپلیکیشن

لینک کوتاه

جهت مشاهده توصیه های پزشکان دکترجان ، پیج دکترجان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید . جهت دنبال کردن فقط کافیه بروی نام فضای مورد نظر کلیک نمایید:

1-اینستا      2-فیسبوک      3-توییتر      4-آپارات      5-یوتیوب      6-لینکدین

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.