توبرامایسین

توبرامایسین

توبرامایسین (Tobramycin Sulfate) یک آنتی بیوتیک از دسته آمینوگلیکوزیدهاست که توسط باکتری streptomyces tenebrarius ساخته می شود. این دارو توسط استنشاق از مسیر دهان به ریه می رسد و برای درمان عفونت ناشی از سودوموناس آئروژینوزا در بیماران دچار سیستیک فیبروزیس استفاده می شود.

مصرف توبرامایسین  در دوران حاملگی 

D – مطالعات کافی درباره مصرف داروی این گروه شواهدی مبنی بر وجود خطر برای جنین انسان وجود دارد ولی در بعضی از موارد منافع دارو ممکن است استفاده از آن را اجتناب ناپذیر نماید. و در مقابل منافع دارو خطرات احتمالی دارو را باید پذیرفت.

مصرف در دوران شیر دهی :

ترشح این دارو در شیر مادر به اثبات نرسیده است ولی با این حال منافع مصرف توبرامایسین در شیردهی باید در برابر ضررهای احتمالی مصرف دارو سنجیده شود.

مکانیسم اثر

مکانیسم اثر: توبرامایسین مشابه جنتامایسین است . به تک نگار Gentamicin مراجعه شود. خصوصیات فارماکوکینتیکی توبرامایسین مانند جنتامایسین است. اوج غلظت پلاسمایی این دارو 30 تا 90 دقیقه پس از تجویز یک میلی گرم از آن به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در حدود 4 میکروگرم در میلی لیتر است. تجویز دوزهای معمول این دارو از طریق تزریق آهسته وریدی، ممکن است باعث رسیدن غلظت های پلاسمایی آن به کمی بیش از 12 میکروگرم در میلی لیتر شود. نیمه عمر این دارو در حدود 2 تا 3 ساعت گزارش شده است.

منع مصرف

حساسیت شدید به توبرامایسین یا داروهای دیگر دسته آمینوگلیکوزید ها

عوارض جانبی

هر دارو به موازات ایجاد اثرات درمانی مورد نظر ممکن است سبب بروز عوارض ناخواسته نیز بشود. اگرچه کلیه این عوارض در یک فرد مشاهده نمی شود ولی در صورت بروز هر یک از عوارض زیر با پزشک معالج مشورت نمایید.

از جمله عوارض جانبی توبرامایسین می توان به موارد زیر اشاره کرد:

CNS: سردرد
EENT: اتوتوکسیسیتی یا سمیت گوشی (وزوز گوش، ورتیگو و کاهش شنوایی)
GI: اسهال
GU: نفروتوکسیسیتی یا سمیت کلیوی
Other: حساسیت شدید (تب، راش، کهیر و خارش)، ایجاد عفونت های ثانویه باکتریایی یا قارچی
توجه: در صورت ایجاد سمیت گوشی یا کلیوی و ایجاد واکنش های حساسیتی مصرف دارو باید قطع شود.

تداخل دارویی

توبرامایسین نباید همزمان با داروهای دیگری که عوارضی مانند سمیت کلیوی و گوشی دارند استفاده شود زیرا احتمال ایجاد سمیت بالا می رود برای مثال داروهای ونکومایسین، آمفوتریسین، سیکلوسپورین نباید با این دارو همزمان استفاده شوند زیرا عوارض جانبی این داروها نیز سمیت کلیوی می باشد.

در صورتی که این دارو بعد از مصرف داروهای بیهوش کننده استنشاقی (مانند: اتر، هالوتان، سیکلوپروپان، اکسید نیتروس) یا داروهای مسدود کننده عصبی-عضلانی (مانند: آتروکوریوم، توبوکوراین، گلامین، سوکسینیل کولین و دکامتونیوم)، تزریق شود، احتمال دارد فلج تنفسی ایجاد کند.

اشکال دارویی :

Inj : 10 , 40 mg/ml , 2 ml Inj : 50 mg/ml,1.5 ml

 شرایط نگهداری :

دارو را در دمای 15 تا 30 درجه سانتی گراد نگهداری نمائید.

بعد از تهیه محلول تزریقی دارو، می توان آن را در یخچال تا 96 ساعت و در دمای اتاق تا 24 ساعت نگهداری نمود.

نام های تجاری فارسی :

نبول استنشاقی برامیتوب 75میلی گرم/میلی لیتر 4میلی لیتر

نام های تجاری انگلیسی:

BRAMITOB Nebulisation 75 mg/ml,4 ml

دکترجان

سامانه دکترجان با طیف وسیع خدمات تخصصی برای جامعه ایرانی اسلامی طراحی شده است . این سامانه توانایی دارد که به شما تخصصی ترین و حرفه ای ترین خدمات مشاوره پزشکی آنلاین را ارائه دهد  تا شما هموطنان عزیز بدون هیچگونه نگرانی ، از آلوده شدن خود و عزیزانتان ، بهترین مشاوره ها را از برترین متخصصین کشور در این زمینه دریافت کنید.

 مشاوره آنلاین با پزشکان متخصص ما در اپ دکترجان : لینک دانلود اپلیکیشن

لینک کوتاه

جهت مشاهده توصیه های پزشکان دکترجان ، پیج دکترجان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید . جهت دنبال کردن فقط کافیه بروی نام فضای مورد نظر کلیک نمایید:

1-اینستا      2-فیسبوک      3-توییتر      4-آپارات      5-یوتیوب      6-لینکدین

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.