تولترودین

تولترودین

تولترودین (Tolterodine tartrate)  انقباضات ماهیچه های مثانه را کاهش می دهد. تولترودین برای درمان مثانه بیش فعال با علائم تکرر ادرار،احساس فوری دفع ادرار، بی اختیاری ادراراستفاده می شود.

مصرف تولترودین در دوران حاملگی 

C – مطالعات کافی درباره مصرف داروی این گروه در حیوانات نشان داده است که این دارو اثرات جانبی دارد ولی مطالعات کافی برای انسان در دسترس نیست. با اینحال منافع استفاده از دارو در زنان حامله ممکن است در مقابل خطرات احتمالی آن بیشتر باشد. یا اینکه هیچ گونه مطالعه ای در حیوانات و یا مطالعات کافی در انسان وجود ندارد.

مصرف در دوران شیر دهی :

به دلیل مشخص نبودن ترشح دارو در شیر مادر تجویز آن توصیه نمیشود.

مکانیسم اثر

مکانیسم اثر: تولترودین نوعی آنتاگونیست رقابتی گیرنده های موسکارینی است واسطه هردوفرآیند انقباض مثانه و ترشح بزاق گیرنده های موسکارینی کولینرژیک هستند. جذب دارو خوب و زیست فراهمی آن 77% است. غذا، زیست فراهمی دارو را تا 53% افزایش می دهد. حجم توزیع دارو حدود 113Lاست. 96% تولترودین به پروتئین های پلاسما متصل می شود. متابولیسم دارو در کبد و بیشتر در اثر اکسیداسیون به وسیله سیتوکروم P-450 2D6 صورت می گیرد و منجر به تشکیل متابولیت 5- هیدروکسی متیله فعال از نظر فارماکولوژیک می شود. دفع بیشتر از طریق ادرار و بقیه از طریق مدفوع صورت می گیرد. کمتر از 1% دارو به صورت تغییر نیافته و 5 تا 14 % به صورت متابولیت فعال به بدن باز می شود. نیمه عمر دارو 2 تا 5/3 ساعت است.

منع مصرف

مواد منع مصرف دارو عبارتند از: بروز واکنش های افزایش حساسیت نسبت به توترودین یا اجزای آن، احتباس ادرار یا معده و گلوکوم زاویه بسته. در مورد بیماران دچار اختلال قابل توجه عملکر کبد یا کلیه مصرف دارو با احتیاط صورت گیرد.

عوارض جانبی

سردرد2 ، خشکی دهان ، یبوست ، دردشکمی ، گیجی ، خستگی مفرط ، سوءهاضمه، سینوزیت ، اضطراب،حالت خواب آلودگی، طولانی شدن فاصله QT ، اختلال در وضع ادرار( ادرار همراه با سوزش و درد) ، اختلال دید

تداخل دارویی

ممکن است برخی از داروهای ضد قارچ (مانند ایتراکونازول ، کتوکونازول و میکونازول)، داروهای مهار کننده سیتوکروم P-450 3A4 (مانند آنتی بیوتیک های ماکرولیدی از جمله کلاریترومایسین و اریترومایسین) مقادیر پلاسمایی تولترودین را افزایش دهند، از اینرو دوز دارو را کاهش دهید. مصرف دارو همراه با غذا، می تواند جذب آن را افزایش دهد، از این پدیده می توان برای افزایش تاثیر دارو استفاده کرد.

نکات پزشکی:

1-مصرف تولترودین در موارد بروز مشکل در تنفس، انسداد راه هوایی فوقانی ، کاهش فشار خون باید قطع گردد و بلافاصله درمان مناسب جایگزین گردد.
2-بیماران باید برای اثرات CNS آنتی کولینرژیک ، بخصوص پس از شروع درمان یا هنگام افزایش مقدار مصرف تحت مراقبت قرار بگیرند. تا زمان تثبیت عوارض CNS از رانندگی و یا کار با ماشین آلات سنگین خودداری نمایید.
3-داروی تولترودین را همراه غذا مصرف نمایید.
4-بیمار باید حین مصرف تولترودین از انجام فعالیت های بدنی شدید در هوای گرم یا مرطوب خودداری نماید.

اشکال دارویی :

Tab : 1 mg , 2 mg Cap (extended Release) : 2 mg , 4 mg

شرایط نگهداری :

در دمای 15 الی 25  درجه سانتی گراد به دور از نور و رطوبت نگهداری شود.

نام های تجاری فارسی :

قرص دتروزیتول 2 میلی گرم

قرص دتروزیتول 1 میلی گرم

قرص تولتریدون-تدافارم 2 میلی گرم

قرص تولتریدون-تدافارم 1 میلی گرم

قرص تولتریدون-سها 2 میلی گرم

قرص تولتریدون-سها 1 میلی گرم

قرص تولتریدون-عبیدی 1 میلی گرم

قرص تولتریدون-عبیدی 2 میلی گرم

قرص تولتریدون لقمان 1 میلی گرم

نام های تجاری انگلیسی:

DETRUSITOL Tablet 2 mg

DETRUSITOL Tablet 1 mg

TOLTERODINE-TEDAPHARM 2MG TAB

TOLTERODINE-TEDAPHARM 1MG TAB

TOLTERODINE-SOHA 2MG TAB

TOLTERODINE-SOHA 1MG TAB

TOLTERODINE-ABIDI 1MG TAB

TOLTERODINE-ABIDI 2MG TAB

TOLTERODINE LOGHMAN 1MG TAB

دکترجان

سامانه دکترجان با طیف وسیع خدمات تخصصی برای جامعه ایرانی اسلامی طراحی شده است . این سامانه توانایی دارد که به شما تخصصی ترین و حرفه ای ترین خدمات مشاوره پزشکی آنلاین را ارائه دهد  تا شما هموطنان عزیز بدون هیچگونه نگرانی ، از آلوده شدن خود و عزیزانتان ، بهترین مشاوره ها را از برترین متخصصین کشور در این زمینه دریافت کنید.

 مشاوره آنلاین با پزشکان متخصص ما در اپ دکترجان : لینک دانلود اپلیکیشن

لینک کوتاه

جهت مشاهده توصیه های پزشکان دکترجان ، پیج دکترجان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید . جهت دنبال کردن فقط کافیه بروی نام فضای مورد نظر کلیک نمایید:

1-اینستا      2-فیسبوک      3-توییتر      4-آپارات      5-یوتیوب      6-لینکدین

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.