تریامسینولون

تریامسینولون

تریامسینولون  (Triamcinolone Acetonide) براي درمان جايگزيني در نارسايي غده فوق كليوي استفاده مي شود. اين دارو همچنين در درمان علامتي اختلالات التهابي و آلرژيك و در جهت سركوب كردن سيستم ايمني استفاده مي شود. تريامسينولون در هيپرپلازي مادرزادي آدرنال ادم مغزي و بيماري هاي روماتيسمي نيز مؤثر است.

مصرف تریامسینولون در دوران حاملگی 

C – مطالعات کافی درباره مصرف داروی این گروه در حیوانات نشان داده است که این دارو اثرات جانبی دارد ولی مطالعات کافی برای انسان در دسترس نیست. با اینحال منافع استفاده از دارو در زنان حامله ممکن است در مقابل خطرات احتمالی آن بیشتر باشد. یا اینکه هیچ گونه مطالعه ای در حیوانات و یا مطالعات کافی در انسان وجود ندارد

مصرف در دوران شیر دهی :

مصرف تریامسینولون در شیردهی به مطالعات بیشتری نیاز دارد.

مکانیسم اثر

فارماکوکینتیک، دینامیک و مکانیسم اثر تریامسینولون مشابه بتامتازون است، نیمه عمر پلاسمایی دارو 200 دقیقه و نیمه عمر بیولوژیکی آن 36-18 ساعت است. متابولیسم دارو کبدی است. تریامسینولون نسبت به هیدروکورتیزون به مقدار بسیار کمتر به آلبومین پلاسما متصل می شود. استراستوناید تریامسینولون از محل تزریق بسیار آهسته جذب می شود.

منع مصرف

در بیماران دچار عفونت های قارچی یا انگلی سیستمیک ممنوع است، در صورتی که بیمار حساسیت به این دارو و یا انواع مشابه آن داشته باشد، مصرف آن توصیه نمی شود واین دارو باید در بیماران دچار زخم های گوارشی، بیماری های کلیو ی، فشار خون بالا، استئوپوروز، دیابت شیرین هیپوتیروئیدی، سیروز، دیوتیکولیت، کولیت اولسرو غیر اختصاصی – آناستوموز اخیر روده، اختلالات ترومبوآمبولیک تشنج، میاستنی گراو، نارسایی قلب، هپاتیت، سل تبخال چشمی و اختلالات سایکوتیک با احتیاط تجویز شود.

عوارض جانبی

هر دارو به موازات ایجاد اثرات درمانی مورد نظر، ممکن است سبب بروز عوارض ناخواسته نیز بشود. اگرچه کلیه این عوارض در یک فرد مشاهده نمی شود ولی در صورت بروز هر یک از عوارض زیر با پزشک معالج مشورت نمایید.

از جمله عوارض جانبی تریامسینولون می توان به موارد زیر اشاره کرد:
CNS: سردرد، بیخوابی، تحریک پذیری، سرخوشی، بیقراری، ضعف؛ تغییرات ذهنی، رفتار سایکوتیک
CV: ادم، هایپرتنشن، نارسایی احتقانی قلب یا CHF
GI: تهوع، پر اشتهایی، افزایش وزن، زخم پپتیک، GIB
Metabolic: احتباس آب و سدیم، هایپوکالمی، هیپرگلیسمی، پوکی استخوان، کاهش رشد کودکان
Derm: آکنه، راش، استریا، تاخیر در التیام زخم ها
Other: پر مویی، افزایش عفونت ها، آتروفی عضلانی و برفک

تداخل دارویی

مصرف هم زمان با آمفوتریسین B یا دیورتیک ها موجب افزایش بروز هیپوکالمی می شود. ضد اسیدها، کلستیرامین، کلستیپول می تواند اثر تریامسینولون را کاهش دهند. در صورت نیاز به مصرف هم زمان باید بر دوز تریامسینولون افزود. مصرف هم زمان با گلیکوزید های قلبی موجب افزایش سمیت آن ها شود. بیمار باید از نزدیک مورد مراقبت و پایش قرار گیرد. استروژن ها متابولیسم تریامسینولون را کاهش می دهند در این مورد باید تنظیم دوزاژ انجام گیرد. ایزونیازید و سالسیلات ها در مصرف هم زمان دارو با NSAID ها و سایر داروهای ایجاد گر زخم، خطر بروز زخم های گوارشی را افزایش می دهند.از مصرف هم زمان این داروها با یکدیگر خودداری شود. در صورت استفاده هم زمان تریامسینولون به همراه داروهای ضد انعقاد، اثر ضد انعقادی تشدید می شود بیمار باید پایش شده و دوز دارو ها تنظیم شود.

 اشکال دارویی :

Inj : 40 mg/ml

شرایط نگهداری :

دارو در دمای اتاق، دور از نور و رطوبت نگهداری شود.

نام های تجاری فارسی :

آمپول تریامسینولون 40 میلی گرم/میلی لیتر
آمپول تریام هگزال 40میلی گرم/میلی لیتر
آمپول تریامسینولون 40 میلی گرم/میلی لیتر
آمپول تریامسینولون البرز دارو 40 میلی گرم
آمپول تریامسینولون-اکسیر 40 میلی گرم
آمپول کورتیران 40 میلی گرم
آمپول تریلون 40 میلی گرم

نام های تجاری انگلیسی:

TRIAMCINOLONE Injection 40 mg/ml
TRIAMHEXAL Injection 40 mg/ml
TRIAMCINOLONE Injection 40 mg/ml
TRIAMCINOLONE ALBORZDAROU 40MG/1ML AMP
TRIAMCINOLONE-EXIR 40MG/1ML AMP
CORTIRAN 40MG AMP
TRILON 40MG/1ML AMP

دکترجان

سامانه دکترجان با طیف وسیع خدمات تخصصی برای جامعه ایرانی اسلامی طراحی شده است . این سامانه توانایی دارد که به شما تخصصی ترین و حرفه ای ترین خدمات مشاوره پزشکی آنلاین را ارائه دهد  تا شما هموطنان عزیز بدون هیچگونه نگرانی ، از آلوده شدن خود و عزیزانتان ، بهترین مشاوره ها را از برترین متخصصین کشور در این زمینه دریافت کنید.

 مشاوره آنلاین با پزشکان متخصص ما در اپ دکترجان : لینک دانلود اپلیکیشن

لینک کوتاه

جهت مشاهده توصیه های پزشکان دکترجان ، پیج دکترجان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید . جهت دنبال کردن فقط کافیه بروی نام فضای مورد نظر کلیک نمایید:

1-اینستا      2-فیسبوک      3-توییتر      4-آپارات      5-یوتیوب      6-لینکدین

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.