تریامترن – اچ

تریامترن – اچ

تریامترن – اچ (Triamterene – H)  ادم ناشی از نارسایی قلب، سیروز کبدی، سندرم نفروتیک، هیپرآلدوسترونیسم ثانویه هیپرتانسیون اولیه

تریامترن یک دیورتیک نگهدارنده پتاسیم است که از افزایش زیاد سدیم در بدن جلوگیری می کند و میزان پتاسیم بدن را حفظ می کند تا میزان آن در بدن کاهش نیابد.

مصرف تریامترن – اچ در دوران حاملگی 

B – مطالعات کافی درباره مصرف داروی این گروه در حیوانات خطری را برای جنین نشان نداده است.. ولی مطالعات کافی در زنان حامله وجود ندارد. یا اینکه مطالعات در حیوانات بیانگر ایجاد عارضه جانبی در جنین بوده است.ولی مطالعات کافی در زنان حامله خطری را برای جنین در سه ماهه اول حاملگی نشان نداده است. وشواهدی از خطر در مورد مصرف دارو در بقیه دوران حاملگی وجود ندارد.

مصرف در دوران شیر دهی :

در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید. داروها می‌توانند آثار مخربی روی جنین و یا خودتان داشته باشند.

مکانیسم اثر

تریامترن داروی مدر نگهدارنده پتاسیم با آثار متوسط است که محل اثر اصلی آن توبول های دیستال کلیه است. این دارو برخلاف اسپیرونولاکتون اثر آنتاگونیست آلدوسترون را ندارد. همچنین فاقد اثر مهار کنندگی برروی آنزیم کربنیک انهیدراز است. تریامترن باز جذب سدیم و دفع پتاسیم از توبول های دیستال را کاهش می دهد. تریامترن به طور متغیر اما نسبتا سریع از دستگاه گوارش جذب می شود، فراهمی زیستی آن 50 درصد، نیمه عمر پلاسمایی آن در حدود 2 ساعت و میزان اتصال آن به پروتئین های پلاسما در حدود 60 درصد گزارش شده است. این دارو به مقدار خیلی زیادی متابولیزه شده و بیشتر به صورت متابولیت و مقداری نیز به صورت دست نخورده از طریق ادرار دفع می شود. تریامترن از سد جفتی عبور کرده و ممکن است در شیر نیز توزیع شود.

منع مصرف

تریامترن برای مبتلایان به آنوری، بیماری یا نارسایی شدید یا پیشرونده کلیوی، بیماری شدید کبدی، هیپرکالمی یا در صورت حساسیت به آن منع مصرف دارد . برای مبتلایان به اختلال عملکرد کبدی و دیابت شیرین، برای سالمندان و بیماران ناتوان و طی دوره بارداری با احتیاط تجویز شود. بی خطر بودن مصرف این دارو طی دوره شیردهی ثابت نشده است. این دارو را نباید برای بیمارانی که از سایر مدرهای نگهدارنده پتاسیم یا فرآورده های حاوی پتاسیم استفاده می کنند، تجویز کرد. اختلال کلیوی، در سالمندان و بیماران بدحال احتمال بروز هیپرکالمی بیشتر است. علایم اولیه هیپرکالمی عبارتند از: ضععف و فلج عضلانی، خستگی، برادی کاردی و شوک، هیپرکالمی ممکن است به مرگ بیمار بینجامد در مبتلایان به دیابت، اختلال

عوارض جانبی

اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت شده است و علائمی مانند نعوظ دردناک و طولانی، ضربان قلب آهسته یا سریع، خواب آلودگی غیر معمول، سرگیجه غیر طبیعی، استفراغ، مشکل تنفس، تشنج، تنگی نفس ، غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.

تداخل دارویی 

داروی ترازودون ممکن است با داروی سلجیلین تداخل دارویی داشته باشد.

مصرف داروهای مهار کننده ACE و مکمل های حاوی پتاسیم همراه با تریامترن، خطر بروز هیپرکالمی را افزایش می دهند. تریامترن خطر مسمومیت با آمانتادین و لیتیوم را افزایش خواهد داد. داروهای NSAIDs خطرممکن است خطر سمیت کلیوی را افزایش دهند. مصرف همراه با کلرپروپامید خطر بروز هیپوناترمی را افزایش می دهد. در صورت استفاده همراه با سدیم پلی استیرن سولفونات باعث جایگزینی سدیم به جای پتاسیم می شود. ممکن است در برخی بیماران باعث بروز ادم شود.

اشکال دارویی :

Tab : Triamterene 50mg+Hydrochlorothiazide 25mg

شرایط نگهداری تریامترن – اچ :

دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌ دارید.

نام های تجاری فارسی :

  • قرص تریامترن-اچ ایران دارو

نام های تجاری انگلیسی:

  • TRIAMTERENE-H IRANDAROU TAB

دکترجان

سامانه دکترجانبا طیف وسیع خدمات تخصصی برای جامعه ایرانی اسلامی طراحی شده است . این سامانه توانایی دارد که به شما تخصصی ترین و حرفه ای ترین خدمات مشاوره پزشکی آنلاین را ارائه دهد  تا شما هموطنان عزیز بدون هیچگونه نگرانی ، از آلوده شدن خود و عزیزانتان ، بهترین مشاوره ها را از برترین متخصصین کشور در این زمینه دریافت کنید.

 مشاوره آنلاین با پزشکان متخصص ما در اپ دکترجان : لینک دانلود اپلیکیشن

لینک کوتاه

جهت مشاهده توصیه های پزشکان دکترجان، پیج دکترجان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید . جهت دنبال کردن فقط کافیه بروی نام فضای مورد نظر کلیک نمایید:

1-اینستا      2-فیسبوک      3-توییتر      4-آپارات      5-یوتیوب      6-لینکدین

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.