وراپامیل

وراپامیل

وراپامیل (Verapamil) در گروه داروهای مسدد کانال کلسیمی قرار دارد . نیفدیپین سبب شل شدن ماهیچه های قلب و عروق خونی می شود. وراپامیل در درمان زیادی فشار خون و آنژین صدری و آریتمی استفاده می شود.اين دارو براي كنترل آنژين كلاسيك(پايدار مزمن) كنترل آنژين وازواسپاستیک یا آنژین ناپایدار در بیمارانی که قادر به تحمل داروهاي مسدودكننده گيرنده بيتا آدرنرژيك يانتيرات‌ها نيستند، يا علائم بيماري آنها بااين داروها از بين نمي‌رود، مصرف مي شود.

مصرف  وراپامیل در دوران حاملگی 

C – مطالعات کافی درباره مصرف داروی این گروه در حیوانات نشان داده است که این دارو اثرات جانبی دارد ولی مطالعات کافی برای انسان در دسترس نیست. با اینحال منافع استفاده از دارو در زنان حامله ممکن است در مقابل خطرات احتمالی آن بیشتر باشد. یا اینکه هیچ گونه مطالعه ای در حیوانات و یا مطالعات کافی در انسان وجود ندارد.

مصرف در دوران شیر دهی :

برای مادران شیر ده با احتیاط مصرف شود پس از سنجیدن منافع بر مضرات احتمالی تجویز شود.

مکانیسم اثر

مهارکننده ی کانال های کلسیم از نوع غیر دی هیدرو پریدینی. با مهار ورود کلسیم خارج سلولی از عرض غشای میوکارد به داخل سلول های میوکارد و عضلات صاف دیواره ی عروق بدون اثر بر غلظت کلسیم خون، موجب شل شدن عضلات صاف قلب و دیواره ی عروق می گردد.بیش از 90% دارو از راه خوراکی جذب می شود.طی 5 روز تقریبا 70% مقدار مصرفی وراپامیل بصورت متابولیت از طریق ادرار و 16% یا بیشتر از طریق مدفوع دفع می گردد.

منع مصرف

اين دارو در كمي شديد فشار خون، انسداد درجه دو و سه گره دهليزي-بطني، سندرم w-p-w همراه با فلوتر يا فيبریلاسيون دهليزي و پورفيري نبايد مصرف شود.

عوارض جانبی

تهوع ، سردرد2 ، یبوست ، گیجی ، خستگی مفرط ، بثورات جلدی ، گرگرفتگی ، برادی کاردی ،تنگی تنفس ،کاهش فشارخون ،ادم ،افزایش ALT ، افزایش AST ، خیز ریه ، انسداد دهلیزی-بطنی

تداخل دارویی

ویتامین D، ریفامپین، سولفین بیرازون، باربیتورات ها، فنی توئین و مصرف اصلاح کلسیم ممکن است از تاثیر درمانی وراپامیل بکاهند. تجویز دانترولن و وراپامیل باعث بروز هیپرکالمی و سرکوب میوکارد می شود بهتراست از نیفیدیپین به جای وراپامیل استفاده شود. سایمتیدیدن و رانیتیدین ممکن است فراهم زیستی وراپامیل را افزایش دهند. داروهای کاهنده فشار خون و کینیدین همراه با وراپامیل ممکن است باعث افت فشار خون شوند.

لازم است فشار خون بیمار را کنترل شود. مصرف همراه با دیسوپیرامید فلکائینید، پروپرانولول با دیگربتابلاکر ها ممکن است بروز cHF بینجامد. با احتیاط هم تجویز شوند. از تزریق وریدی هم زمان پروپرانولول و وراپامیل خودداری شود. دست کم 24 ساعت قبل از تزریق وریدی وراپامیل مصرف پروپرانولول را قطع کنید. مصرف وراپامیل تاثیر دارویی و عوارض مربوط به کاربامازپین، سیکلوسپورین دیگوکسین، سولفات منیزیم تزریقی، شل کننده ها ی عضلانی غیر دپولاریزان، پرازوسین و تئوفیلنی را ممکن است افزایش دهد. وراپامیل در صورت تجویزهمراه با لیتیوم، سطح سرمی آن را کاهش می دهد.

نکات پزشکی:

1-وراپامیل ممکن است تفکر و واکنشهای شما را مختل کند لذا .حین درمان با وراپامیل از انجام کارهایی که نیاز به هوشیاری کامل دارند از جمله رانندگی خودداری کنید.
2-از مصرف الکل حین درمان با وراپامیل خودداری کنید.
3-از مصرف همزمان گریپ فروت و آب گریپ فروت با وراپامیل خودداری کنید.
4- در صورت فراموش شدن یک نوبت مصرف وراپامیل ، به محض به یاد آوردن ، آن نوبت را مصرف کنید. مگر اینکه تقریبا زمان مصرف نوبت بعدی فرارسیده باشد ، در اینصورت مقدار مصرف بعدی نیز نباید دو برابر گردد.
5-اندازه گیری فشارخون و بررسی عملکرد کبد و کلیه در طول مصرف وراپامیل ضروری است.

 اشکال دارویی :

Coated Tab :40 mg Inj : 5 mg/2 ml Coated Tab : 80 mg Verapamil SR F.C Tab : 240 mg

 شرایط نگهداری :

 در دمای 15 الی 25 درجه سانتی گراد در پوشش  بسته نگهداری شود.

نام های تجاری فارسی :

قرص آلفا-وراپامیل 40 میلی گرم
قرص  روزدارو 40 میلی گرم
قرص  سبحان دارو 40 میلی گرم
قرص وراپامیل البرزدارو 40 میلی گرم
قرص وراپامیل آلیود 240 میلی گرم
آمپول وراهگزال 5میلی گرم/2میلی لیتر
قرص وراپامیل روزدارو 80 میلی گرم
قرص ایزوپتین 40 میلی گرم

نام های تجاری انگلیسی:

ALPHA-VERAPAMIL 40MG TAB
VERAPAMIL RUZDAROU 40MG TAB
VERAPAMIL SOBHANDAROU 40MG TAB
VERAPAMIL ALBORZDAROU 40MG TAB
VERAPAMIL 240 RET ALIUD TAB
VERAHEXAL 5MG/2ML AMP
VERAPAMIL RUZDAROU 80MG TAB
ISOPTIN 40MG TAB

دکترجان

سامانه دکترجان با طیف وسیع خدمات تخصصی برای جامعه ایرانی اسلامی طراحی شده است . این سامانه توانایی دارد که به شما تخصصی ترین و حرفه ای ترین خدمات مشاوره پزشکی آنلاین را ارائه دهد  تا شما هموطنان عزیز بدون هیچگونه نگرانی ، از آلوده شدن خود و عزیزانتان ، بهترین مشاوره ها را از برترین متخصصین کشور در این زمینه دریافت کنید.

 مشاوره آنلاین با پزشکان متخصص ما در اپ دکترجان : لینک دانلود اپلیکیشن

لینک کوتاه

جهت مشاهده توصیه های پزشکان دکترجان ، پیج دکترجان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید . جهت دنبال کردن فقط کافیه بروی نام فضای مورد نظر کلیک نمایید:

1-اینستا      2-فیسبوک      3-توییتر      4-آپارات      5-یوتیوب      6-لینکدین

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.