راه های انتقال هپاتیت ب

راه های انتقال هپاتیت ب

راه های انتقال هپاتیت ب

راه های انتقال هپاتیت ب متفاوت است به صورت کلی هپاتیت ب نوعي عفونت کبدي به شمار می اید که می‌تواند باعث نارسایی وهمچنین  سرطان کبد شود و در صورتي كه درمان نشود، می‌تواند کشنده باشد. هپاتیت ب زمانی شیوع پیدا می‌کند که فرد با خون ویا  زخم‌های باز یا مایعات بدني کسی که این ویروس را دارد، در تماس قرار  گیرد .

 

راه‌های انتقال هپاتيت ب

رایج ترین راه‌های انتقال هپاتیت ب:

  • رابطه‌ی جنسي: اگر رابطه‌ی جنسی  با شخص  آلوده را داشته باشید و خون، بزاق، مایع منی یا ترشحات واژن او وارد بدن شما شود، می‌توانید به اين بيماري مبتلا شويد.
  • سوزن مشترك: ویروس به راحتی از طریق سوزن و سرنگ‌های آغشته به خون آلوده گسترش می‌یابد. معتادین، و یا کارمندان مراقبت‌های بهداشتی و کسی که با سرنگ آلوده به خون انسان مبتلا به هپاتیت در تماس باشد، می‌تواند از این طریق به این  بيماري مبتلا شود.
  • انتقال از مادر به فرزند: زنان باردار مبتلا به  این بیماری ، می‌توانند اين بيماري را در هنگام زایمان به نوزاد خود منتقل کنند.

روش‌های تشخیص و آزمایش هپاتیت ب

اگر پزشک شما احتمال این را بدهد که شما مبتلا به اين بيماري شدید، شما را تحت معاینه‌ی کامل فیزیکی قرار می‌دهد. درخواست آزمایشات زیر را از شما می‌کند:

 

دادن آزمایش خون

او خون شما را آزمایش می‌کند تا بفهمد که دچار التهاب کبدی هستید یانه . این کار از طریق ارزیابی سطح آنزیم‌های کبدی شما صورت می‌گیرد. اگر علائم هپاتیت ب و يا سطح بالای آنزیم‌های کبدی را داشته باشيد، ازمایشات زیر روی خون شما انجام مي‌شود:

  • ارزیابی سطح آنتی‌ژن هپاتیت ب (HBsAg)
  • ارزیابی سطح آنتی‌ بادی ضد هپاتیت ب (HBsAb)

آنتی‌ژن‌ها نیر پروتئین‌هایی هستند که بر روی ویروس هپاتیت ب قرارگرفته اند . آنتی‌بادی‌ها نيز پروتئین‌هایی هستند که توسط سلول‌های ایمنی بدن برای مواجهه و دفاع بدن علیه ویروس ساخته شده اند .

بین ۴ تا ۱۲ هفته پس از ابتلا به این  ویروس، جواب تست HBsAg مثبت می شود؛ برای ۱۸ تا ۲۰ هفته هم مثبت باقی می‌ماند. مثبت بودن سطح این آنتی ژن، یعنی  نشانه عفونت فعال او است. یعنی شما به بیماری مبتلاشدید. در صورتي كه روند بهبودی  صورت گیرد ، سطح این آنتی ژن بعد از ۵ تا ۸ ماه کاهش می‌یابد.

مشاوره آنلاین با پزشکان متخصص ما در اپ دکترجان : لینک دانلود اپلیکیشن
لینک کوتاه :https://www.doctorjaan.com/a05o
جهت مشاهده توصیه های پزشکان دکترجان ، پیج دکترجان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید . جهت دنبال کردن فقط کافیه بروی نام فضای مورد نظر کلیک نمایید:

1-اینستا      2-فیسبوک      3-توییتر      4-آپارات      5-یوتیوب      6-لینکدین

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.