زفیرلوکاست

زفیرلوکاست

زفیرلوکاست (Zafirlukast)

زفیرلوکاست یک آنتاگونیست گیرنده لوکوترین است که اغلب همراه با استروئیدهای استنشاقی یا گشادکننده برونش طولانی اثر به عنوان درمان نگهدارنده آسم به کار می رود.

زفیرلوکاست به صورت قرص در دسترس می باشد و معمولا دو بار در روز داده می شود. از دیگر آنتاگونیست گیرنده لوکوترین مونته لوکاست است که یک بار در روز داده می شود.

مصرف زفیرلوکاست در دوران حاملگی 

B – مطالعات کافی درباره مصرف داروی این گروه در حیوانات خطری را برای جنین نشان نداده است.. ولی مطالعات کافی در زنان حامله وجود ندارد. یا اینکه مطالعات در حیوانات بیانگر ایجاد عارضه جانبی در جنین بوده است.ولی مطالعات کافی در زنان حامله خطری را برای جنین در سه ماهه اول حاملگی نشان نداده است. وشواهدی از خطر در مورد مصرف دارو در بقیه دوران حاملگی وجود ندارد

مصرف در دوران شیر دهی :

زفیرلوکاست در شیر ترشح می شود. تاثیرات زفیرلوکاست در شیردهی چندان مشخص نمی باشد. استفاده از زفیرلوکاست در شیردهی توصیه نمی گردد.

مکانیسم اثر

زفیرلوکاست آنتاگونیست انتخابی و رقابتی گیرنده D4 و E4 سیستئینیل لکوترین است وموجب مهار برونکواسپام می شود. این دارو به سرعت از طریق گوارشی جذب شده و غذا سبب کاهش فراهمی زیستی آن می شود و یک هفته پس از مصرف دارو اثر آن شروع می شود. متابولیسم دارو در کبد و از طریق سیستم سیتوکروم P4502cq صورت می گیرد. نیمه عمر زفیر لوکاست 10 ساعت است. این دارو از طریق مدفوع (90%) و ادرار (10%) دفع می شود.

منع مصرف

در صورت وجود حساسیت مفرط به زفیرلوکاسیت یا اجزای غیر فعال آن تجویز نکنید . مصرف زفیرلوکاست برای درمان حملات حاد آسم اندیکاسیون ندارد . درمان با زفیرلوکاست را می تواند طی تشدید حاد آسم ادامه داد. مصرف زفیرلوکااست در اختلال شدید تا متوسط کلیوی و یا اختلال یا سیروز کبدی ممنوع است. بی خطر و سودمند بودن مصرف زفیرلوکاست در سنین کمتر از 12 سال ثابت نشده است.

عوارض جانبی

هر دارو به موازات ایجاد اثرات درمانی مورد نظر، ممکن است سبب بروز عوارض ناخواسته نیز بشود. اگرچه کلیه این عوارض در یک فرد مشاهده نمی شود ولی در صورت بروز هر یک از عوارض زیر با پزشک معالج مشورت نمایید.

عوارض زفیرلوکاست عبارت است از:

CNS: ضعف، سردرد، سرگیجه، تب
GI: تهوع، استفراغ، اسهال، سوء هاضمه، شکم درد
Other: میالژی، کمردرد، عفونت، افزایش ترانس آمینازهای کبدی

تداخل دارویی

تداخلات دارویی زفیرلوکاست عبارت است از:

اریترومایسین، متیل گزانتین ها و آسپرین سطح سرمی زفیرلوکاست را افزایش می دهد.
تجویز همزمان ضد انعقادهای خوراکی با زفیرلوکاست پرترومبین تایم را افزایش می دهد.

نکات پزشکی:

این داروخاصیت برونکودیلاتوری نداشته و در حملات حاد آسم بکار می رود. مصرف این دارو در اطفال زیر دوازده سال توصیه نمی شود.

 اشکال دارویی :

F.C Tab :20 mg

شرایط نگهداری :

در دمای اتاق 20 الی 25 درجه سانتی گراد نگهداری و دوراز نور و رطوبت نگهداری کنید.

نام های تجاری فارسی :

قرص آکولات 20 میلی گرم

ACCOLATE Tablet 20 mg

قرص جوشان زینک پلاس

سافت ژل زینک

سافت ژل آمریکن زینک پلاس

کپسول زینک سولفات 220 میلی گرم الحاوی

شربت زینک سولفات الحاوی 60 میلی لیتر

نام های تجاری انگلیسی:

Zink plus Effervescent Tablet

Softgel Zink

Softgel American Zinc Plus

ZINC SULFATE-ALHAVI 220MG CAP

ZINC SULFATE ALHAVI 60ML SYRUP

دکترجان

سامانه دکترجان با طیف وسیع خدمات تخصصی برای جامعه ایرانی اسلامی طراحی شده است . این سامانه توانایی دارد که به شما تخصصی ترین و حرفه ای ترین خدمات مشاوره پزشکی آنلاین را ارائه دهد  تا شما هموطنان عزیز بدون هیچگونه نگرانی ، از آلوده شدن خود و عزیزانتان ، بهترین مشاوره ها را از برترین متخصصین کشور در این زمینه دریافت کنید.

 مشاوره آنلاین با پزشکان متخصص ما در اپ دکترجان : لینک دانلود اپلیکیشن

لینک کوتاه

جهت مشاهده توصیه های پزشکان دکترجان ، پیج دکترجان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید . جهت دنبال کردن فقط کافیه بروی نام فضای مورد نظر کلیک نمایید:

1-اینستا      2-فیسبوک      3-توییتر      4-آپارات      5-یوتیوب      6-لینکدین

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.